Öğretmen olarak atandığı Batman'ın Kozluk İlçesi'nde 09 Haziran 2017 Cuma günü karne töreninden sonra arkadaşları ile evine dönerken bölücü hainlerin saldırısı sonucu şehit düşen Müzik Öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın için Çorum'un Osmancık İlçesi'nde bulunan mezarı başında dualar edildi.

Anma törenine Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Cebeci, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Çorum Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürü Yahya Çoban, Osmancık İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Makineci, Çorum Meteoroloji Müdürü Ahmet Akıllıer, Çorum Şehit Aileleri Derneği Başkanı Galip Deniz, Karabük Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürü Galip Sökmen, bazı daire müdürleri ile sevenleri katıldı.

Mezarına su dökülerek dualar edilen Şenay Öğretmen şahadetinin 3. yıl dönümünde saygı, sevgi ve rahmetle anıldı.

Anma töreninde konuşan Osmancık İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Makineci, Şenay Aybüke Yalçın öğretmenin öğretmen olarak atandığında sevincini mutluluğunu sosyal medyadan sevinç ile paylaştığını, öğrencilerine karnesini verdikten sonra çok sevdiği mesleğinden hayatından kopartıldığını söyledi.

Makineci, "Şahadetinin 3. yıl dönümünde rahmet ve saygı ile anıyoruz. Ruhun şad olsun öğretmenim" dedi.

Karabük Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürü Galip Sökmen, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Selçuk Zümrüt'ün selamlarını ileterek, talimatı üzerine programa katıldığını belirterek, "Kaderin tecellisi mezuniyet töreninde diplomalarını çocuklarına veriyor ve kendisi de ruhunu Rabbine teslim ediyor. Aybüke öğretmenimizi rahmet ve saygı ile anıyoruz" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı ise "Sözün bittiği yer. Öğretmenimizin şahadeti tüm Türkiye'yi üzüntüye boğdu. 3. yılında şehidimizi rahmetle anıyoruz. Rabbim onu çok seviyor ki onu makamına aldı. Rabbim emanetlerine sahip çıkmayı nasip etsin. Önemli olan kardeşimizin hayallerini gerçekleştirmek. 8 ay öğretmenlik yapabildi. Şehitler ölmez, ruhu şad olsun" diye konuştu.