İçişleri Bakanlığı tarafından yaya önceliği konusunda toplumda farkındalığı en üst düzeye çıkarmak ve yaya önceliğine verilen önemi vurgulamak amacıyla tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak “Yayalar Kırmızı Çizgimizdir” etkinliği düzenlendi.

Osmancık’ta Hastane Caddesinde düzenlenen etkinliğe Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay, Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Eskiadam, İlçe Emniyet Müdürü Haluk Karslıoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Nuri Uyar, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Makineci, Gençlik ve Spor Müdürü Abdullah Küçükgöz, SGK Müdürü Mustafa Temizkan, polis ve jandarma ekipleri ile öğrenciler katıldı.

Etkinlik kapsamında Cumhuriyet Anadolu Lisesi kavşağındaki yaya geçidindeki orta şeritler sembolik olarak kırmızıya boyandı. Etkinlikte Kaymakam Akpay, yaya geçidinde duran sürücülere teşekkür ederek uygulama hakkında bilgi verdi.

Sürücülere ve vatandaşlara yaya önceliği uygulamasını anlatan broşür ve hediyeler verildi. İlçe genelindeki tüm yaya geçitlerinde yapılacak kırmızı çizgi uygulaması ile sürücülere ''Yaya önceliği kırmızı çizgimizdir'' mesajının verilmesi amaçlanıyor.