Türk Kızılay Osmancık Şubesi'nin 2016-2017 yılı faaliyet raporu yayınlandı.

Türk Kızılay Osmancık Şubesi Başkanı Erdal Karataş, 2016-2017 yıllarında iki yıl içerisinde 14 defa kan bağış kampanyası düzenleyerek 1.300 ünite kan toplandığını bildirdi.

Karataş, "Ramazan ve Kurban Bayramında ihtiyaç sahiplerine iki yıl içerisinde 756 adet konserve kuşbaşı ve kıyma dağıtımı, 150 adet gıda kolisi ve 176 kişiyede giysi yardımı yapılarak 1.082 aileye yardım yapıldı" dedi.

Erdal Karataş, yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Kızılay’ın amacı, her nerede görülür ise, hiçbir ayrım yapmaksızın insanın acısını önlemeye veya hafifletmeye çalışmak, insan hayatını ve sağlığını korumak, onun kişiliğine saygı gösterilmesini sağlamak ve insanlar arasındaki karşılıklı anlayışı, dostluğu saygıyı, işbirliğini ve sürekli barışı getirmeye uğraşmaktır. Kızılay ihtiyaç anında dayanışmanın, ıstırap anında eşitliğin, savaşın en kızgın anında insancılığın, tarafsızlığın ve barışın simgesidir.

Kızılay, Uluslar arası Kızılay-Kızılhaç Topluluğu’nun temel ilkelerini paylaşır. Bunlar; İnsanlık, ayrım gözetmemek, tarafsızlık, bağımsızlık, hayır kurumu niteliği, birlik ve evrensenlik ilkeleridir.

Kızılay, tüzel kişiliğe sahip, özel hukuk hükümlerine tabi, kar amacı gütmeyen, yardım ve hizmetleri karşılıksız olan ve kamu yararına çalışan bir gönüllü sosyal hizmet kuruluşudur.

Türk Kızılay Osmancık Şubesi 2016-2017 yıllarında iki yıl içerisinde 14 defa kan bağış kampanyası düzenlemiş ve 1.300 ünite kan toplamıştır.

Ramazan ve Kurban Bayramında ihtiyaç sahiplerine iki yıl içerisinde 756 adet konserve kuşbaşı ve kıyma dağıtımı, 150 adet gıda kolisi ve 176 kişiyede giysi yardımı yapılarak 1.082 aileye yardım yapıldı.

15-16 Temmuz 2017 tarihlerinde “15 Temmuz Kızılay Demokrasi Meydanında” Demokrasiyi kutlayan vatandaşlarımıza halkımıza Kızılay lokumu, içme suyu, soda, dondurma vb. dağıtıldı.

Koyunbaba İlkokulu bünyesinde “ Özel Engelli Sınıfı” açılış tefrişatı yapılarak tefrişat için 10.000.00 TL ayni yardımda bulundu.

İlçemizdeki şehit ve gazi ailelerine 2017 yılında 2.250.00 TL ayrıca maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara 2016 yılında 1.750.00 TL olmak üzere toplam 4.000.00 TL yardım yapılmış olup iki yıl içinde evi yanan 6 vatandaşımızda Genel Merkezden eşya vb. yardımlar yapılmıştır.

Türk Kızılay’ın 11 Haziran 148. yıl 149. yıl kuruluş yıl dönümlerinde, hafta boyunca ilkokul-ortaokul-lise öğrencilerine yönelik slâyt gösterileri, Kızılay’ı tanıtıcı bilgilendirme seminerleri yapıldı.

29 Ekim 4 Kasım Kızılay Haftası nedeniyle ve yıl içerisinde de Mülki İdare Amirlerine ve Kurum Müdürleri, sivil toplum örgütlerine Şubemiz Yönetim Kurulu Üyelerimizle beraber düzenli ziyaretler yapılarak şubemiz tarafından yapılan faaliyetler anlatılarak, okullarda Kızılay sunumları ve Kızılay tanıtım faaliyetleri düzenlendi.

03 Aralık Engelliler günü nedeniyle, özel eğitim okulları sınıfları ile Özel Eğitim Rehabilitasyon öğrencileri ziyaret edilerek öğrencilere giysi, bayrak, balon, bayrak vb. hediyeler dağıtıldı.

Kızılay Kuruluş gecesinde ve Kadir gecesinde şehitlere ve vefat eden Kızılay Şubemizde görev yapan başkan ve üyeler ruhuna camilerimizde mevlid-i şerif okutuldu. İkram olarak Kızılay lokumu dağıtıldı.

Yaz aylarında açılan Şeyh Hasan Camii, Akşemsettin Camii ve İbadullah Camii vb. Kuran Kursu öğrencileri ziyaret edilerek Kızılay hakkında bilgilendirme kitapçıkları, ikram olarak Kızılay sodası, meyve suyu ve kek öğrencilerimize dağıtıldı.

Kızılay binamızın çatı onarımı dış yüzü montolaması ve boyası yapılarak yenilendi.

20 Temmuz 2017 tarihinde Ömer Derindere Meslek Yüksek Okulunda 2018 yılının üç ay içerisinde 4 kez kan bağış kampanyası düzenlendi."

Türk Kızılayı Osmancık Şubesi Başkanı Erdal Karataş, bu yıl 3 ay içerisinde 4. kez kan bağış kampanyası düzenlediklerini, daha önceki yıllarda yılda 4 defa gelen kan bağış aracı, 2017 yılında 8 defa kan bağış düzenlediklerini, 2018 yılında ise hedeflerinin her ay bir kan bağışı, bazı aylar 2 defa yıl sonunda ise 12. kez kan bağış yapılmasını hedeflediklerini belirtti.

Karataş, 2 yıl içerisinde Osmancık Kızılay Şubesinin bakım ve onarımı yapılarak modern binasına kavuşturduklarını, ilçeye bir adet Özel Engelli Eğitim Sınıfının tüm malzeme teşrifatı yaptıklarını belirtti.