Osmancık Asri Mezarlık alanına göz estetiğine uygun bir görünüm kazandırmak için çalışan Osmancık Belediyesi'nin mezarlıklarda görevli ekipleri, mezarlıklar da bakım ve temizleme çalışmalarına başladı.

Ayrıca mezarlığın krokisi çıkarılıp girişteki panoya asıldı. Mezarını bulmak isteyen vatandaşlar panodan bakarak direkt mezarını bulabilecekler.

Osmancık Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ilçe genelinde sürdürdükleri hummalı çalışmaların yanı sıra Asri Mezarlığı da unutmayıp bakım ve temizliğini layıkıyla sürdürüyor. Ana yol güzergahında olan ve görsel açıdan olumsuz bir görüntü veren kuru otlar, yollara ve yerlere dökülmüş çam pürleri temizlenerek, yollar küçük süpürme arcı ile süpürüldü. Mezarlıklar yapılan çalışmalarla önümüzdeki Ramazan Bayramına hazır hale geliyor.

Belediye birimlerinin koordineli çalışması ile mezarlık içerisinde yapılan düzenlemenin ardından mezarlık içi bakım ve onarımlarının da tamamlanması ile ilçeye değer katan bir çalışmaya daha imza atıldı.

Konu hakkında bir açıklama yapan Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör; "Temizlik imandan gelir. Elhamdülillah bizler Müslüman'ız. Müslümanlık temizliği emrediyor. Bilhassa mezarlıklarımızın bakımlı ve tertemiz olması gerekir. Çünkü geçmişimiz,büyüklerimiz,atalarımız ilçenin geleceğine damga vurmuş şahsiyetler bu mezarlıklarda yatıyor.Bizimde gideceğimiz yer orası. Bu nedenle ilçemizin bakım ve onarımına paralel mezarlıklarımızı da kolluyor ve gözetliyoruz.Emeği geçenlerden Allah razı olsun." şeklinde konuştu.