Osmancık ilçesi Gemici Mahallesi Beyazıt Camii karşısında birkaç gündür ırmaktan kötü kokular gelmeye başlayınca kokunun ırmak içinde bulunan büyükbaş hayvan yavrusu bir dana leşinden geldiğini gören vatandaşlar mahalle muhtar Ümit Atasoy’u aradılar.
Mahalle muhtarı Atasoy’ da “Kızılırmakta Koyunbaba Köprüsü nün önünde ki Beyazıt Camisinin yakınında suyun içinde bir dana ya  ait bir leş var, etrafa kötü koku yayıp görüntü kirliliği yapıyor. Köprüden geçenler ve camii cemaati bu kokudan rahatsız oluyor. Hastalıkta yayabilir. Bunu ırmaktan çıkararak kaldırırmısınız” diyerek Osmancık Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünü aradı. 
Bizzat uzun merdivenli araçla çağrılan olay yerine gelen Osmancık İtfaiye Müdürü Burhanettin Arslan ekibin başında ekibi yönlendirdi.
Kızılırmak kenarından ırmak içerisine kadar uzun merdiven sarkıttılar. İtfaiye görevlileri ırmak içine girerek ölmüş dana leşine ulaştı. Halat bağlayıp leşi kenara çıkardı. Olay yerine çağırdıkları kepçe yardımı ile götürülen dana leşi gömülerek imha edildi.