Kızılay Osmancık Şubesi, yol kenarları, piknik ve park yerlerinde bulunan sokak hayvanları ile kuşlara yiyecek ve yem bıraktı.
Kızılay Osmancık Şube Başkanı Erdal Karataş yaptığı açıklamada, soğuk kış günlerinde yiyecek bulmakta zorlanan kimsesiz sokak hayvanları, doğada yaşayan hayvanlar ve kuşlar için Osmancık-Dodurga-Laçin-Kırkdilim-Gölyazı ve Çorum'a kadar yol kenarlarına, piknik yerleri ve park alanlarına 30 çuval ekmek ile yaklaşık 300 kilo civarında yem bıraktıklarını belirtti.
Erdal Karataş, “Kurumumuz her zaman şefkatini göstermiştir. Kızılay Osmancık Şubesi olarak sadece insan için değil doğada yaşayan diğer canlılar için de elimizden geleni yapmaktayız. 
Yaratılan her canlıya karşı sorumluluğumuz bulunmaktadır. Muhtaçlara yardım etmek bizim görevimizdir. Bu soğuk kış günlerinde yiyecek bulamayan canlılara da şehrin belli noktalarına, park ve bahçelere yem bırakarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. 
Bu konuda da halkımızı duyarlı olup bu konuda desteğe davet ediyorum. Herkes kapısının veya penceresinin önüne yem bırakarak kuşların açlıktan ölmesini engelleyebilir" dedi. (Selma Çetindere)