Osmancık İlçesi Yazı Mahallesi Org. Ahmet Çörekçi Caddesi'nde 7 yıldır manavlık yapan Yusuf Akıncı (25) sahipsiz ve kimsesiz sokak hayvanları için yardım kampanyası başlatarak, hayvanların karınların doymasını sağlıyor.

Yusuf Akıncı, dükkanının önüne bir kumbara yaptırarak, yardımseverlerden toplanan bu paralar ile mama alarak, sahipsiz kedi ve köpekleri besliyor. Hastalanan hayvanları veterinere götürerek tedavi ettiren Yusuf Akıncı, hayvanları çok sevdiğini ve sahipsiz hayvanların beslenebilmesi için elinden geleni yaptığını söyledi. İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine bu hususta genelge göndermişti. Koronavirüsle mücadele edilen bu günlerde, bu süreçte yiyecek bulmakta zorlanabilecek sokak hayvanlarının aç kalmaması için gerekli tedbirlerin alınması istenmişti.

Yusuf Akıncı, "7 yıldır Osmancık’ta manav işletmeciliği yapıyorum. Hayvanları çok sevdiğimden dolayı dükkanın önüne kumbara koyarak halkımızdan sokak hayvanlarına destek olmalarını istiyorum. Sokak hayvanlarına mama alıyorum. Onları doyurmak için elimden geleni yapıyorum. Peygamber efendimizin hadis de buyurduğu gibi, "Yerdekilere merhamet edin ki, göktekiler de sizlere merhamet etsin". Hadisine uyuyorum. Hasta kedi ve köpekler için yardımda bulunan vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum’’ şeklinde ifadelerde bulundu.