Çorum Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı ve ÇESOB Başkan Vekili Recep Gür, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla kurban kesecek vatandaşlara damızlık dişi ve gebe büyükbaş ve küçükbaş hayvanları satın almamaları ve kesmemeleri uyarısında bulundu.

Ülkemizin et ve süt ihtiyacının karşılanmasında temel unsur olan gebe ve damızlık niteliği taşıyan dişi büyükbaş ve küçükbaş hayvanların kesilmemesi için Çorum Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Komisyonu tarafından kararlar alındığını bildiren Recep Gür, alınan bu kararların sürdürülebilir hayvancılık için hayati önem taşıdığını kaydetti.

Kurban Bayramı’nda kurban kesim yerlerinde ve mezbahanelerde denetimler yapılacağını vurgulayan Gür, ayrıca Hayvan Pazarı’na da satılması için damızlık dişi hayvan getirilmemesi uyarısında bulundu.

Recep Gür ayrıca, alınan önlemler ve yasaklara uymayanlar hakkında 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunun 36. ve 42. maddeleri ve Kabahatler Kanunun 32. maddesi ile Türk Ceza Kanununun 177. ve 265. maddeleri uyarınca işlem yapılacağını sözlerine ekledi.