AK Parti’nin kongre süreci devam ediyor. AK Parti Dodurga 7. Olağan İlçe Kongresi’ne katılan AK Parti Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Av. Oğuzhan Kaya, burada bir konuşma yaptı.
Hükümetin ilçeye yaptığı ve yapmayı planladığı projelerden bahseden Kaya, şu bilgileri verdi:
“Dodurga’ya doğalgaz geldi. İnşallah gelecek yıl tüm abonelerimize vereceğiz. 1. Etabını yaptık ve öbür tarafın da 2. Etabını yakında tamamlayacağız.
İnsanlarımızın huzurla, refah içerisinde oturabileceği, ailelerimize yakışır konutlarımızı da birkaç ay içerisinde hak sahiplerine teslim edeceğiz.
Dodurgamıza bir kapalı spor salonu yapacağız. Bununla ilgili de ödenek onaylandı. En kısa sürede gençlerimiz voleybol, basketbol, badminton, okçuluk, yani salon sporuyla ilgili ne yapılıyorsa hepsini yapabilecek.
Dodurga’da buraya da yakın bir yerde atıl vaziyetteki bir yüzme havuzumuz var. Belki Çorum’da, Samsun’da böyle bir tesis yok. Her şeyi düşünülmüş ama şuanda atıl durumda. Belediyemiz geldi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile görüştük. Bu alanı belediyemize tahsis ettiler. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın da katkılarıyla inşallah yüzme havuzunu sadece Dodurga’ya değil bölgeye kazandıracağız. Çorum’dan başka yerlerden insanlar gelecekler. Onu da inşallah önümüzdeki yıl tamamlayıp bitireceğiz.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığımızdan aldığımız hibe ve desteklerle hem kapalı bir düğün salonu hem de kır düğün salonu yapılıyor. Orası da Dodurgalıların hizmetine girecek. Güzel, nezih bir tesis olacak.
Çevredeki 5 ilçemizin Çorum’a ulaşımını sağlayan Kırkdilim yolundaki çalışmalar devam ediyor. Perşembe günü bir tünelimizde daha ışık görünecek. 2021’in sonunda tünelleri bitireceğiz.
Yine Kırkdilim köyünden Çorum’a giden yolun altyapısı bitti. Asfalt çalışmaları da başlayacak ve Kasım ayına kadar burayı tamamlayacağız.
Dodurga, Laçin ve Osmancık için önemli olan Obruk Dutludere Sulaması Projesi’nde müteahhitle iki yıldır uğraşıyoruz. İnşallah bu sene ihale ettireceğiz. Hem Osmancık hem de Dodurga arazilerini sulayacak projeyi de bu yıl yaptıracağız.”

“ÇORUM’UN HER KÖŞESİNE HİZMET EDİYORUZ”
Gece-gündüz demeden çalıştıklarını vurgulayan Kaya, “Biz bu bölgenin çocuğu, Çorumlu bir hemşehriniz olarak Dodurga için bölge için gece-gündüz demeden çalışıyoruz. Belediye Başkanımız, İlçe Başkanımız, İl Başkanımız, İl Genel Meclis Üyelerimiz, Belediye Meclis Üyelerimiz, Ahmet Sami Ceylan ve Erol Kavuncu vekilimizle birlikte Çorum’un her köşesine hizmet ediyoruz. Dodurgalılar da bize her zaman güç ve destek veriyor” ifadelerini kullandı.