Osmancık Org. Ahmet Çörekçi Caddesi ve Demokrasi Meydanında yeni düzenleme yapılarak zaman zaman meydana gelen trafik sıkışıklığının önüne geçilmesi planlanıyor.

Osmancık Emniyet Müdürlüğü, özellikle yaz aylarında çarşı merkezindeki trafik sıkışıklığının önüne geçmek için yeni çalışmalar başlattı. Org. Ahmet Çörekçi Caddesi ve Demokrasi Meydanı´nda zaman zaman meydana gelen trafik sıkışıklığının önüne geçmek amacıyla uzun süreli parklara yasak getiriliyor.

Saat Kulesi istikametinden Ziraat Bankası Kavşağı istikametine kadar yolun sağ tarafına uzun süreli park yasaklanacak.

Bölgede kısa süreli parklara izin verilecek, polis bu bölgede sürekli denetim yapacak.

Özellikle bölgedeki esnafın araçlarını cadde kenarına bırakarak akşama kadar park halinde durması ve yine bu bölgede kısa süreli işi olan vatandaşların ikinci sıraya park etmeleri sonucunda trafik sıkışıklığı meydana geliyor.

Emniyet Müdürlüğü, bu sıkışıklığın önüne geçmek için bölgedeki esnafa bu konuda bilgilendirerek araçlarını uzun süreli bırakmamaları yönünde uyardı.

Polis ekipleri yaptığı denetimlerde park halindeki araçları fotoğraflandıracak. Bir saat sonra yapılacak denetimde fotoğrafı çekilen araçların yine aynı bölgede durması halinde cezai işlem uygulanacak. Yine aynı istikamette yolun sol tarafına park etmiş araçlara ise uyarı olmaksızın cezai işlem uygulanacak.

Trafik akışının en yoğun olduğu bölgelerden biri olan Demokrasi Meydanında da dönüşlere araç park edilmesi yasaklanacak. Polis ekipleri yine bu bölgede zaman zaman denetim yaparak hatalı parkların önüne geçecek. Uygulama 23 Temmuz Pazartesi günü hayata geçirilecek.

Bu arada; bölgedeki esnafa park yasağının duyurulması amacıyla yazılı bildiri dağıtıldı.