Kısa adı ÇESİAD olan Çorumlu Eğitimci ve Sanayici İş Adamları Dayanışma Derneği Başkanlığına Mehmet Karaca yeniden seçildi.

Çorum il ve ilçelerini İstanbul’da başarıyla temsil eden ÇESİAD’ın 6. Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı.

Genel Kurulda Mehmet Karaca, güçlü bir yönetimle güven tazeleyerek yeniden ÇESİAD başkanlığına seçildi.

Genel Kurulda ÇESİAD Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Prof. Dr Lütfi Akça (Başbakanlık Danışmanı ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı eski Müsteşarı), Necati Şahin (Merkez Bankası eski Başkan Yardımcısı), Kenan Orhon (Orkisan Yönetim Kurulu Başkanı) Ahmet Lapacı (Çataklı Holding Yönetim Kurulu Başkanı, Akif Güneş (Kurumsal danışmanlık firma sahibi),

Mehmet Yıldırım (Elvan Reklam ve Film Yapımcısı), İbrahim Sezikli ( Eski başkan, İşadamı), Tuncay Özkan (Konsept İnşaat Müteahhit), Mehtap Tüfekçi (Proje danışmanı, İş Kadını) Murat Seven (İşletmeci) Elif Şahin Keleş (Reklam ve Tanıtım Ajansı Sahibi), Arif Can Yılmaz (İnşaat Mühendisi), Cebrail Koçdaş (Mali Müşavir), Cihat Erdemir (Bankacı), Hayrettin Özkaya (Eğitimci), Hüseyin Fırat (Emekli Müfettiş), Kerem Orhon (Orkisan Genel Müdürü), Mehmet Genç (Medya İletişim), Okay Kılıç (Eski İl Başkanı), Yaşar Soluk (Eski İl Başkanı), Yasin Çiçek (İş Adamı Müteahhit), Yılmaz Aktaş (Sigortacı), Muzaffer Canıdemir (Eski Müfettiş- Eğitimci), Ahmet Taşkıner (Bürokrat Tapu Müdürü), Ahmet Nabi Kızmaz (Opr. Doktor), Tahsin Özcan (Emekli Kültür Müdürü) Avukat Yaşar Özer ve Kıdemli Albay Fikri Kısar”

‘DOĞDUĞUMUZ TOPRAKLARA VEFA BORCUMUZ VAR’

Genel kurulun ardından kısa bir teşekkür konuşması yapan ÇESİAD Başkanı Mehmet Karaca, ÇESİAD’ın bundan 12 yıl önce memleket sevdalısı, yüreği güzel bir kaç iyi insanın bir araya gelerek kurduğu bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyledi.

Dernek olarak amaçlarının Çorum’un ve Çorumlunun tarihini, kültürünü, gelenek ve göreneklerini her platformda tanıtmak olduğunu dile getiren Karaca,

“bunun yanında ülkemize ve milletimize faydalı bireyler yetiştirmek amacıyla üniversitede okuyan gençlerimize burs imkanı sağlamaktır.

Gençlerimizi kültürel ve sanat alanında proje üretmeleri için destekliyoruz. Dünya devletleri arasında yerini alan güçlü bir Türkiye için gelecek nesillere yatırım yapıyoruz.

Geleceğe güvenle bakıyoruz. İstanbul’da öğrenim gören Çorumlu öğrencilerimize sahip çıkmak onların sıkıntılarını hafifletmek en büyük hedefimiz.

ÇESİAD bir çok güzellikleri barındıran Çorumun ortak değeridir.

Tarih boyunca bir çok imparatorluklar kurulmuş olan Çorum turizm ve devlet yatırımlarından diğer illere nazaran hak ettiği değeri alamamıştır.

Ülkemize büyük ölçüde katkı sağlayan memleketimizin güzel insanları her şeyin en iyisine layıktır.

Azmimiz ve kararlılığımız sayesinde bütün zorlukları sizlerle birlikte aşacağımıza inanıyorum.

ÇESİAD’ın varlık amacı sadece hizmettir. Ha bu arada faaliyetlerimizin önünü kesmeye çalışan bazı çevreler oldu.

Biz yolumuza devam ettik. Çünkü bizim doğduğumuz topraklara vefa borcumuz var” diyerek yeni yönetim ve denetim kurulu üyelerine teşekkür etti.