Evde lezzetli bir Alman pastası yapmaya ne dersiniz? Bu pratik tarif ile mutfakta harikalar yaratabilir ve sevdiklerinizi şaşırtabilirsiniz.

Alman pastası, zor bir tarif gibi görünse de aslında evde yapımı oldukça kolaydır. İşte adım adım ev yapımı Alman pastası tarifi.

Lezzetli bir Alman pastası yaparak sevdiklerinize tatlı bir sürpriz yapmaya hazır mısınız? Bu kolay ve pratik tarif ile pastane lezzetinde tatlılar yapabilirsiniz.

MALZEMELER

Bu çorbayı içen kış boyunca hastalanmıyor! Annelerin şifalı Tavuk Çorbası tarifi Bu çorbayı içen kış boyunca hastalanmıyor! Annelerin şifalı Tavuk Çorbası tarifi

Keki için:

3 yumurta
1 bardak şeker
1 çay bardağı yağ
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 bardak un

Kreması için:

2,5 bardak süt
Yarım su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı

İç malzemesi için:

1 adet muz

Süslemesi için:

1 yemek kaşığı pudra şekeri
Birkaç dilim muz

TARİF

Yumurta ile şekeri derin bir kapta çırpın.
Yağ, süt, yoğurt ekleyip çırpın.
Vanilya, un ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırın.
Kelepçeli kek kalıbına karışımı dökün.
180 derece önceden ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişirin.
Keki soğutun.
Kremasını hazırlamak için yumurta sarısı, nişasta ve un ile vanilyayı çırpın.
Toz şeker ve süt ekleyip kaynatın.
Pişince ocaktan almadan tereyağını da ekleyin ve karıştırın.
Streç film ile kaplayıp soğutun.
Keki enine ikiye bölün.
Ortasına kremanın tümünü ekleyin ve yayın.
Muz dilimlerini de ekleyin.
Kekin üst kısmını da muzların üzerine kapatın.
Pudra şekeri ile süsleyip servis edin.

Alman pastası, hem göze hem damağa hitap eden bir tatlıdır. Evde bu pratik tarifi deneyerek, sevdiklerinizle birlikte lezzetli anlar geçirebilirsiniz. Mutfağınızda yarattığınız bu harika lezzet, tüm ailenizi ve arkadaşlarınızı memnun edecek. Unutmayın, lezzetli yemekler paylaştıkça güzeldir. Deneyimlerinizi ve kendi tarif varyasyonlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın!