Kadayıflı muhallebi tatlısı tarifi sayesinde yapılışının kolaylığı kadar lezzetiyle de en sık tercih edilen sütlü tatlıların başında gelen kadayıflı muhallebi nasıl yapılır? kolay ve pratik biçimde öğrenebileceğiniz bu tarifi misafirlerinize de gönül rahatlığıyla ikram edebilirsiniz.

Kadayıflı muhallebi tatlısı yapımı için öncelikle tereyağını geniş bir tavada eritin. Kadayıflarınızı şekerle birlikte tereyağında ara sıra karıştırarak kısış ateşte kavurun. İçine dövülmüş cevizinizi ekleyip altını kapatın. Başka bir kaba alıp soğumaya bırakın.

Yapımı için malzemeler

250 gram kadayıf
5 yemek kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı tereyağı
Bir su bardağı iri dövülmüş ceviz

Süt Helvası tarifi: Tadına bakan herkes bu tatlıyı konuşacak Süt Helvası tarifi: Tadına bakan herkes bu tatlıyı konuşacak

Muhallebi için:

1 litre süt
Yarım su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 paket vanilya
1 paket krem şanti

Kadayıflı muhallebi tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Kadayıflı muhallebi tatlısı yapımı için öncelikle tereyağını geniş bir tavada eritin.
Kadayıflarınızı şekerle birlikte tereyağında ara sıra karıştırarak kısış ateşte kavurun.
İçine dövülmüş cevizinizi ekleyip altını kapatın. Başka bir kaba alıp soğumaya bırakın.
Bir sos tenceresinde un, nişasta, vanilya, şeker ve yumurtayı karıştırın.
Sütü de ekleyip pişirmeye başlayın.
Muhallebi kıvamını alınca altını kapatıp soğumasını bekleyin.
Soğuyunca içine krem şantiyi ilave edip mikserle çırpın.
Kadayıflarınızın yarısını dikdörtgen tepsinizin tabanına iyice yayın.
Üzerine muhallebinin tamamını her tarafı eşit olacak şekilde yayın.
En üste kadayıfların kalanını döküp yine her tarafı eşit olacak şekilde iyice yayın.
En az 2 saat buzdolabında katılaşması için bekletin. Ardından dilimleyip servis edebilirsiniz.

Bu muhallebili kadayıf tatlısı tarifi ile sofralarınıza hem lezzet hem de şıklık katacaksınız. Kolay hazırlanan bu tatlı, hem göze hem damağa hitap ediyor. Misafirleriniz bu enfes tatlı karşısında hayran kalacak. Deneyin ve bu eşsiz lezzeti keşfedin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi