Kıtır kıtır ve uzun süre tazeliğini koruyan tırtıl kurabiye tarifi ile mutfağınızda harikalar yaratın. Az malzemeyle kolayca yapabileceğiniz bu kurabiye, lezzeti ve dayanıklılığı ile sofralarınıza renk katacak. İşte detaylarıyla tırtıl kurabiye yapımı...
Evde kolayca hazırlayabileceğiniz uzun ömürlü tırtıl kurabiye tarifi ile tanışın. Kıtır kıtır yapısıyla çay saatlerinizin favorisi olacak bu kurabiye, pratik yapımıyla da gönülleri fethedecek. İşte adım adım tırtıl kurabiye tarifi...
Lezzetiyle büyüleyen ve uzun süre saklanabilen tırtıl kurabiye tarifi ile mutfağınıza yeni bir lezzet katın. Kolay yapımı sayesinde herkesin rahatlıkla hazırlayabileceği bu kurabiye, çay saatlerinizin yıldızı olacak. İşte tırtıl kurabiye yapımının püf noktaları...
Malzemeler
Yarım paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı toz şeker
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3-3,5 su bardağı kadar alabildiğince un
Tırtıl Kurabiye Nasıl Yapılır?
Malzemeleri sırasıyla karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin.
Tırtıl kurabiye yapımı için pazarda veya marketlerde bulabileceğiniz kalıp ile kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye sırasıyla dizin.
160-170 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.
Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
Sıcakken yumuşak olmasına bakmayın, soğuduktan sonra kıtır bir hal alıyor.
Uzun süre tazeliğini koruyan enfes tırtıl kurabiye tarifi ile çay saatlerinizi şenlendirin. Kıtır yapısı ve lezzetiyle vazgeçilmeziniz olacak bu kurabiye, kolay yapımıyla da mutfağınızın favorisi olacak. Tarifimizi deneyin ve sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!