Osmancıklı bisiklet tutkunu Ramazan Çalışkan, yerli ve yabancı bisikletçileri Osmancık’ta ağırlamaya Ramazan ayında da devam ediyor.

Ramazan Çalışkan son olarak Alman, İngiliz ve Rus olmak üzere üç ülkeden bisikletçiyi Osmancık’ta ağırladı.

Bisikletle Almanya’dan yola çıkan 38 yaşındaki Elektronik Mühendisi Jörg Barner, Çin’e gitmek için çıktığı yolda Osmancık’ta mola vererek turizmdeki gönül elçilerinden birisi olan Ramazan Çalışkan tarafından ağırlandı.

Ramazan Çalışkan’ın, diğer konukları ise Rusyalı olan 45 yaşında asker Dmitry Shchedrin, motosikletiyle çıktığı turuna İstanbul’da son vermek için Osmancık’ta Çalışkan’ı bularak tarihin ve doğanın tadını çıkardı.

Öte yandan; Yeni İzlanda için yola çıkan ve İstanbul’da birbirleriyle tanışan bayanların, biri 27 yaşında olan İnşaat Mühendisi Alman Mig Lebobbi ile 30 yaşındaki Makine Mühendisi İngiliz Tina Ba Osmancık’a gelerek gönül elçisi Ramazan Çalışkan’ın evinde misafir oldu.

Bisikletli turistler; “Türk yemekleri ve insanlarının bize yaklaşımı çok güzel. Türkiye’yi ve özellikle de Osmancık’ı çok beğendik. Yolculuğum bittikten sonra Türkiye’yi özellikle Ramazan Çalışkan’ı tekrar ziyarete geleceğiz. Bize yaptığı yardımlardan ve ayırdığı zamandan dolayı Ramazan Çalışkan’a ne kadar teşekkür etsek azdır” ifadelerine yer verdiler.

Ayrıca Osmancık halkı ve esnafı, Osmancıklı bisiklet tutkunu Ramazan Çalışkan’ı bu özverili misafirperverliği ve ilçenin tanıtımında aktif rol alışından dolayı tebrik etti.