Ülke genelinde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen, Çorum’da ise Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Mahmut Atalay Gençlik Merkezi tarafından organize edilen "Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz" projesi 2017 yılı için başvurularını almaya başladı.

Proje kapsamında, Çorum merkez başta olmak üzere, Alaca, Boğazkale, Bayat, Dodurga, İskilip, Kargı, Laçin, Mecitözü, Oğuzlar, Osmancık, Ortaköy, Sungurlu ve Uğurludağ ilçelerinden 14-30 yaş arası gencin katılacağı toplamda 840 kişilik kontenjan Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Çorum ili için belirlendi.

Projede şehirden şehire, ilçeden şehire ve ilçeden ilçeye olmak üzere çok çeşitli bir gezi programı planlandı.

Bu kapsamda 7-8 Ekim 2017 tarihlerinde Bayat, Sungurlu, Osmancık ve İskilip ilçelerinden 80 erkek 80 kız gencin katılımıyla Amasya gezisi gerçekleştirildi.

Katılımcı gençlere; Ferhat ile Şirin Müzesi, Gökmedrese Camiisi, Amasya Müzesi, Sabuncuoğlu Şerafeddin Müzesi, Büyükağa, Saraydüzü Kışla Binası, Minyatür Amasya Müzesi ve Kral Kaya Mezarları gibi doğal, tarihi ve kültürel mekanları yerinde görme fırsatı verildi.

“Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz” projesi hakkında bilgi veren Çorum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Mahmut Atalay Gençlik Merkezi çalışanları, "Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından hazırlanan ve 81 ilde uygulamaya başlayan "Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz" projesi ile gençlerin kaynaşmaları ve kültürel etkileşimde bulunmaları amaçlanıyor. Gençler arasında iletişimin arttırılması ve düzenlenen gezi programları sayesinde ülkemizin doğal, tarihi güzelliklerini yerinde görerek, ülkelerini daha çok sevmelerine katkı sağlanması amacıyla bu proje hayata geçirildi. Çorum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Mahmut Atalay Gençlik Merkezi koordinesinde gerçekleşen "Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz" projemizin 7 Ekim 2017 tarihi itibarı ile startı verildi. Amacımız gerçekleştirilen ve gerçekleştirilecek olan bütün projeleri gençlerimize en iyi şekilde sunmak ve bunlardan faydalanmalarını sağlamaktır. Bu etkinlikler sırasında gençlerimiz kendilerini geliştirme fırsatı bulurken, hayatın koşuşturması içinde yaşadıkları stresi en aza indirme şansını da bulmuştur" dedi.

Projeye katılan gençlere iyi eğlenceler dileyen çalışanlar, ayrıca yaptıkları projelerle gençlere ne kadar değer verdiğini gösteren, kendilerine verdikleri imkânlarla gençliği daha da ileri taşımalarına yardımcı olan herkese gençler adına şükranlarını sundular.