Çorum'un ve ilçelerinin yöresel ürünleri, tarihi ve kültürü başta olmak üzere turizme yönelik yönlerinin tanıtılması amacıyla Ankara'da düzenlenen 4. Çorum Tanıtım Günleri’nde Osmancık Belediyesi'nin standı yoğun ilgi gördü.

Osmancık Belediyesi 4. Çorum Tanıtım Günleri’nde "Pirincin Başkenti" sloganı ile Osmancık 97 Pirincini, "Sadrazamlar Şehri" sloganı altında da ilçenin tarihi ve kültürel özelliklerini tanıttı.

İlçenin fotoğrafları ile donatılan Osmancık Standı 4 gün boyunca ziyaretçi akınına uğradı.

TURİZME YÖNELİK TANITIM

Osmancık'ın turizm potansiyelini oluşturan Osmancık Kalesi, Koyunbaba Köprüsü, İmaret ve Akşemseddin Camileri, Koyunbaba Tübesi gibi kültür varlıkları ile ilçenin doğal güzelliklerinin tanıtımı yapıldı.

Standı gezen ziyaretçilere "Osmancık Gezi Rehberi" ve Osmancık pirinci ile çeşitli hediyeler verildi.

Ayrıca stanttaki ekranda sürekli olarak Osmancık Tanıtım Filmi yayınlandı.

OSMANCIK PİRİNCİ TANITILDI

Çorum Tanıtım Günleri’nde Osmancık pirincinin tanıtımına yönelik de faaliyetler düzenlendi.

Standı gezen ziyaretçilere pilav ikram edildi. Ayrıca belirli aralıklarla düzenlenen "Ayıkla Pirincin Taşını Yarışması" yoğun ilgi gördü.

Pirince olan ilgiyi artıran bu sembolik yarışmada başarılı olanlara pirinç hediye edildi. Osmancık'taki pirinç satış noktalarının iletişim bilgilerine fuarda dağıtılan Osmancık Gezi Rehberinde yer verildi.

OSMANCIK STANDINA ZİYARETLER

Osmancık Standı başta Çorum Valisi Necmettin Kılıç, TBMM İdare Amiri Çorum Milletvekili Salim Uslu, Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Başbakan Başdanışmanı Lütfi Akça olmak üzere Ankara Milletvekilleri, Belediye Başkanları, bürokratlar ve hemşehrilerimiz tarafından sık sık ziyaret edildi.

Standı ziyaret eden konuklara Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş ev sahipliği yaptı.

BAŞKAN KARATAŞ "OSMANCIK'I HER ALANDA TANITMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Osmancık'ın turizm potansiyelinin yüksek olduğunu belirterek turizmden yeterince pay almak için ilçenin tanıtımına yönelik faaliyetlerin devam edeceğini söyledi.

Tanıtım için fuarların bir fırsat olduğunu belirten Karataş "Ankara'da düzenlenen Çorum Tanıtım Günlerinde şehrimizin tanıtımı özenle yapıldı. Özellikle dünya markası olan Osmancık Pirinci ve şehrin en büyük zenginliği olan tarihi dokusu fuarı ziyaret eden yüzbinlerce kişiye tanıtılmış oldu. Bu da şehrimizin gelecekte daha fazla ziyaret almasına, turizm payının artmasına katkı sağlayacaktır." diye konuştu.

Başkan Karataş, Çorum Tanıtım Günlerinin Osmancık ve Çorum için önemli bir organizasyon olduğuna vurgu yaparak Çorum Valiliği ve Çorum Dernekler Federasyonu ile katkı sağlayan tüm kurumlara teşekkür etti.