Hac ibadetini yerine getirmek üzere bisikletle Rusya’dan kutsal topraklara doğru yola çıkan Dağıstanlı 3 kişi, hac ibadetini yerine getirdikten sonra dönüş yolunda Osmancık’ta mola verdiler.

Ellerinde Türk ve Dağıstan bayraklarıyla Osmancık’ta faaliyet gösteren Huzur Perde’ye uğrayan Dağıstanlı turistleri Osmancık halkının sevgi ve ilgisi bir hayli fazla oldu.

Huzur Perde çalışanları Hülya Çetindere ve Güliz Gökmen, Dağıstanlı turistlerle yakından ilgilenerek, diktirmek istedikleri Dağıstan bayrağını hazırladılar.

İkisi küçük, birisi büyük olmak üzere toplam 3 bayrak diktiren Dağıstanlı turistlerle Osmancık’ın gönüllü turizm elçisi Ramazan Çalışkan yakından ilgilenerek, kendi evinde bir gece misafir etti.

Yürekleri bayrak sevgisiyle dolu olan Dağıstanlı turistler, çantalarında taşıdıkları Türk bayrağını çıkartarak, ülkemize olan sevgilerini gösterdiler.

Rusya Federasyonuna bağlı bulunan Dağıstan bayrağı yeşil, mavi ve kırmızı renklerden oluşuyor.

Bayrağın üst kısmındaki yeşil şerit İslamiyet’i, ortada bulunan mavi şerit Hazar Denizi ve gökyüzünü, altta bulunan kırmızı şerit ise dostluğu sembolize ediyor.