Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Ankara Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen 4. Çorum Tanıtım Günleri’nin her yönüyle amacına ulaştığını belirterek, tanıtım günlerine katılan ziyaretçi sayısını 670 bin olarak açıkladı.

Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan ile birlikte geçtiğimiz hafta Ankara Atatürk Kültür Merkezinde ziyaretçileriyle buluşan 4. Çorum Tanıtım Günleri’yle ilgili bir değerlendirme toplantısı düzenledi.

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Vali Kılıç, “4. Çorum Tanıtım Günleri 16-19 Kasım tarihlerinde Ankara Atatürk Kültür Merkezinde yapıldı. Bütün Ankara’nın da hemfikir olduğu gibi bu organizasyon Çorum’un tanıtılmasında fevkalade önemli bir katkı sağladı. Çorum’un dinamizmini, müteşebbis insan ruhunu, yan yana geldiklerinde neler yapabileceklerini bir daha idrak ettik. Herkesin ortak kanaati odur ki böylesine bir kalabalık böylesine bir ziyaretçi akını böylesine bir ilgi Atatürk Kültür Merkezinde çok az görüldüğüdür.

Normalde il tanıtım günlerinin ziyaretçi sayısı 100-150 bin civarlarında seyrederken, Pazar günü akşam itibariyle biz saat 16.00'da tanıtım günlerinin sona ereceğini duyurmamıza rağmen akşam beş, altı gibi insanlar akın akın gelmeye devam ediyorlardı. Pazar akşamı itibariyle numaratördeki ziyaret eden insan sayısı 670 bin olarak görünüyordu. Ankara’daki hemşerilerimizin nerdeyse tamamının Çorum Günlerine geldikleri memleket hasretini giderdikleri birbirleriyle oturup görüştükleri başarılı bir organizasyon olmuştur.

Stantlarımızın tamamında kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız her biri kendilerine özgün, kendilerine has, ilçelerini tanıtacak fevkalade gayretlerde bulunmuşlardır. Çorumdan giden, Çorum’umuzu tanıtmak için giden arkadaşlarımızda bir heyecan bir gayret bir çaba yüzlerinden okunuyordu.

Tüm Çorum ordaydı, tüm sosyal dilimleriyle, zenginiyle fakiriyle, köylüsüyle kentlisiyle tüm Çorum ordaydı. Çorum tanıtımı için çok başarılı bir süreç yaşanmıştır. Bu başarı tamamen Çorum’a aittir. Bütünüyle Çorum’un sivil toplumuna, Çorum’un Belediyelerine, Çorum’un Kaymakamlıklarına, Çorum’un bürokrasisine, yarı resmi kurumlarına, odalarına borsalarına aittir. Biz emeği geçen bütün arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz.

Adını saymaktan yorulacağımız bütün kişi ve kurumlar üzerine düşeni yaptılar. Çorum bir ve beraber olarak, el ele vererek, gönül gönüle vererek, omuz omuza vererek örnek bir tanıtım günü gerçekleştirdi. Ankara’da dikkat çeken, Ankara’yı cezbeden bir tanıtım organizasyonu gerçekleştirdi. Bu faaliyetten dolayı Ankara’da yaşayan tüm Çorumlu hemşerilerimize ve bu işe katkı veren tüm Çorumlulara Valiliğimiz adına teşekkürü bir borç biliyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül ise bu organizasyon için diğer tanıtım günlerinden çok farklı ve daha kapsamlı toplantıların yapılarak hazırlanıldığını, Vali Kılıç’ın büyük gayretleri ve bizzat her zaman işin içinde bulunması ile yoğun bir çalışmanın ardından Ankara’da beklenmedik bir ilgiyle karşılaşıldığı ve başarılı olunduğunun memnun edici ve önemli olduğunu belirterek, “her rengi, her kesimi, her gurubu, her vatandaşımızı önemseyerek, bir ve beraber olmak için yapılan Çorum Tanıtım Günleri çok önemliydi. Bundan sonra da Sayın Valimizin başkanlığında yapacağımız her faaliyette rol almak isteyeceğiz. Başta Sayın Valimiz olmak üzere milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, kaymakamlarımız ve emeği geçen tüm katılımcılarımıza şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan yaptığı açıklamada, “Sayın Valimizin talimatıyla Temmuz ayında il strateji belgesi çalışmaları başlatılmıştı. Şuan strateji belgesi kurum kurum rapora dönüştürülüyor. Bunun içinde kültür turizm eylem planında bizim ören yerlerindeki turizm alt yapılarının tamamlanması ile ilgili çalışmaların hızlandırılması yönünde bir eylem maddesi olmasının yanında iç ve dış turizme dönük tanıtım çalışmalarının da hedefleri konulmuştur. Sayın Valimiz iç turizme dönük çalışma başlığı altında Çorumluların yoğun olarak yaşadığı Ankara ilinin bu çıtanın daha yukarısına çekilmesini işaret etmiştir. Zaten geleneksel olarak devam eden bir tanıtım günleri vardı ama 4. dokunuşun daha üst düzeyde olması talimatı üzerine geniş toplantılar zincirinden sonra, Barış ve Medeniyet Şehri Çorum’a vurgu yaparak bir tanıtım günü hazırlandı. Turizm Bakanlığımızın ‘İşte Şimdi Tam Zamanı. Yeniden.’ sloganıyla turizmin geliştirilmesi ön plana çıkarıldı. Biz de şimdi diyoruz ki. İşte şimdi tam zamanı. Yeniden bu başlıkları yeniden anlamlı kılalım, birlikte çalışalım, sonuçları güzel olacak. Teşekkür ediyorum” diye konuştu.