Rahmetli Milletvekili Kamer Genç’i çok severdim. Mecliste iktidar partilerinin dayatmalarına karşı tek başına mücadele ederek halkın sevgisini kazanmıştı.

Bir televizyon programındaki 4 konuktan ikisi ,Sırrı Sakık ile Murat Bozlak’tı.

Diğer ikisi ise Kamer Genç ile Mehmet Gül'dü.

Programın ortasında Sırrı Sakık, Kamer Genç’e hücum eder:

”Siz Atatürk’ü savunarak soykırıma uğrayan Dersimli Kürtlere ihanet ediyorsunuz.”

Kamer Genç anında şu karşılığı verir: -”O kullandığınız cümlede bir kaç tane büyük yalan var.” Sırrı Sakık: Ne imiş o?

Kamer Genç: “Birincisi Dersim bir ilin değil bölgenin adıdır ve benim ilim Cumhuriyetle beraber Tunceli olmuştur.” Kamer Bey devam eder:

“İkinci husus Dersim’de olanlar soykırım değil yeni kurulan bir devletin başkaldıranlara karşı önlem almasıdır. Bir başka yanlışınız ise Tunceli asla Kürt değildir. Biz Hazar kökenliyiz. Dilimiz de sizden farklı yani ne kırmançi ne de zazaca konuşuyoruz.”

Sırrı Sakık: “Ya Seyid Rıza’ya ne diyeceksin?”

Kamer Genç: “İngilizlerin oyununa gelmiştir. Tunceli’lerin o dönem önderi, Atatürk’ün yoldaşı olan Diyap Ağadır... O yıllarda Şeyh Said ve Seyid Rıza’yı kullananlar şimdi PKK’yı kullanıyor.” İşte Kamer Genç’i bu milli duruşu için seviyor ve saygı duyuyorum. Kamer Bey’in şu sözü de alkışlanacak güzelliktedir:

Ben Atatürk ve Cumhuriyet sayesinde okuyup Milletvekili oldum. Cumhuriyet olmasa ben kuldum. (Kamer Genç)

KİMYA BİLİMİNİN DEHASI LAVOİSİER’İN HAZİN SONU

Kimya biliminin dehası Lavoisier'nin asıl eğitimi hukuktur. Paris barosuna kayıtlı bir avukat iken bilimsel gözlem ve yorum üzerine yaptığı konuşmaları nedeniyle bütün dünyada ün kazanmıştı. Kimya bilimini reddeden yobazların kafasını gösterip
“Bu kelleler hiçbir şeye yaramaz” dediği için tutuklandı.

Aynı gün yargılanıp, giyotinle ölüme mahkûm edildi. Lavoisier, idamına matematikçi Lagrange'i çağırdı ve ”'kafam sepete düştüğünde gözlerime bak. Eğer iki kere göz kırparsam, kafası kesildikten sonra bir süre daha beyin düşünmeye devam ediyor demektir' dedi. Lavoisier'in başı kesildi, sepete düştü ve gülerek iki kere göz kırptı.
Matematikçi Lagrange diyor ki:
LAVOİSİER’İN SON SANİYEDEKİ İSPAT ARAYIŞI BİLİMSELLİĞİN YÜZYILLAR SÜRECEK MEŞALESİDİR. AMA O YOBAZ KAFALAR ASIRLARCA KARANLIKTA SÜRÜKLENECEKTİR.

BAADDİN FIKRALARI

1—Baaddin erkek tayfası olduğu için bazen kadınlara haksızlık yapar.

Kadınlar, hayattaki en mükemmel enstrumanlardır. Fakat her erkek nota bilmez.

2—Yıllar önce Ankara Sakarya caddesinde bir meyhanede 5 Osmancık’lı, Ahmet Özbek, Rıfat Erdem, Mustafa Yağan ve Şeref Özçelik’le bir araya gelerek muhabbet etmiştik. O güzel akşamın anısına aşağıdaki dörtlüğümü yazmıştım.

Özbek, Özata, Erdem, Yağan, Gırasan,

Muhabbeti demledik kahkahalarla dün akşam.

Çocukluk günlerimizi andıkça çocuklaştık,

Asumana çıkarak başka âlemlerde dolaştık…(Mehmet Özata)

3—Rüyamda bir çocuk gördüm, düşlerini suluyordu. Bütün kötülüklere inat gülümseyerek “Çocuklar bir gün kazanacak diyordu.”

4—Tanrı’m 2020’yi yeniden yükler misin? 2020 programı virüslü çıktı.

5—Çok şey görmüş olabilirsiniz ama, sonradan gördüyseniz, sıkıntı!

6—Kadın hakları diye bir şey yoktur. Kadın daima haklıdır.

tohumların en büyük özellikleri üreme kapasitelerinin olmayışıdır. Yani kısır oluşlarıdır.

8—Pestisit denilen zehirli zirai ilaçlar, tohumla beraber gövdeye, dallara, yapraklara ve yemişe bulaşır. Bunları yiyen böcek, kuş ve insanlar başta kanser olmak üzere çeşitli hastalıklara yakalanırlar.