Bilim, teknoloji

Trabzon'da somon atıklarından jelatin üretildi

- Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsünce yürütülen proje kapsamında somon işleme atıklarından yapılan üretimle, jelatinde yurt dışına bağımlığın azaltılması hedefleniyor - Gıda Teknolojisi Bölüm Başkanı Dr. Sebahattin Kutlu: - "Proje sonunda geliştireceğimiz jelatin üretim teknolojisiyle birlikte de üretici firmaların elini güçlendirmiş olacağız"

Abone Ol

TRABZON (AA) - DUYGU AVUNDUK - Trabzon'da, Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü (SUMAE) tarafından uygulanan "Ultra Ses Destekli Balık Jelatini Üretimi" projesi çerçevesinde somonun deri ve omurga gibi işleme atıklarından...

{ "vars": { "GA4_MEASUREMENT_ID": "G-FCFPDN57CE", "GA4_ENDPOINT_HOSTNAME": "www.google-analytics.com", "GOOGLE_CONSENT_ENABLED": false, "WEBVITALS_TRACKING": true, "PERFORMANCE_TIMING_TRACKING": true, "DEFAULT_PAGEVIEW_ENABLED": true, "SEND_DOUBLECLICK_BEACON": false, "DISABLE_REGIONAL_DATA_COLLECTION": false, "ENHANCED_MEASUREMENT_SCROLL": false } }