Tatlı krizleriniz için harika bir çözüm: El açması Burma baklava! Bu basit ve etkili tarif ile mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun.
Ramazan sofralarının vazgeçilmezi, çıtır çıtır Burma baklava, şimdi evinizde! Adım adım tarifimizle, bu geleneksel tatlıyı kolayca yapabilirsiniz.
Fındıklı ve şerbetli bir tatlı arayışı içindeyseniz, bu çıtır Burma baklava tarifi tam size göre. Hem pratik hem de nefis bu lezzet, tüm ailenizi etkileyecek!
MALZEMELER
1 adet Yumurta
1⁄2 çay bardağı SıvıYağ
1⁄2 çay bardağı Ilık Süt
1 paket Kabartma Tozu
1⁄2 çay kaşığı Tuz
1 tatlı kaşığı Sirke
1 yemek kaşığı Yoğurt
2.5 bardak Un
İç için
200 gram
dövülmüş Fındık
Açmak için
1 – 1.5 bardak Nişasta
Üzeri için
130 gram eritilmiş Tereyağı
Şerbeti için
1 bardak Şeker
2 bardak Su
3 damla Limon Suyu
TARİFİ
Un dışındaki bütün malzemeleri karıştırın. Yavaş yavaş unu ekleyip yoğurun, 30 dakika dinlendirin.
Hamuru 8 eşit parçaya bölün ve nişasta serpip açın. Ceviz serpin. Yufkayı oklavaya sarın iki ucundan büzüp oklavadan çıkartın ve kesin. Tepsiye dizip üzerinden tereyağı gezdirin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 1 saat 15 dakika pişirin. (üzeri kızarıncaya kadar)
Su ve şekeri tencerede kaynatıp ardından kısık ateşte 10 dakika pişirin ve ılınması için
bekleyin. Ilık şerbeti sıcak tatlıya dökün. Şerbeti çekince servis edin.