Şekerpare, hem kolay yapılışı hem de lezzetiyle bilinen bir tatlıdır. Bu tarif, irmik ve şerbetin mükemmel uyumuyla tatlı krizlerinizi sonlandıracak. Şimdi bu basit yöntemlerle siz de kusursuz bir şekerpare yapabilirsiniz.

Geleneksel Türk tatlılarından olan şekerpare, özellikle bayram sofralarının vazgeçilmezidir. Bu kolay ve pratik tarif ile evde enfes şekerpareler hazırlayabilirsiniz.

Şekerpare yapımı düşündüğünüzden daha kolay! Bu tarif ile evinizde ağızda dağılan, şerbeti ile dengeli bir şekilde tatlı bir deneyim sunabilirsiniz. İrmikli yapısıyla fark yaratan bu tatlı, tüm aile bireyleri ve misafirleriniz tarafından çok beğenilecek.

MALZEMELER

4 bardak un
5 yemek kaşığı irmik
180 gram tereyağı
2 yumurta
1 bardak pudra şekeri
1 paket kabartma tozu

Şerbetini hazırlamak için:

3,5 bardak şeker
3,5 bardak su
Birkaç damla limon

Üzerine sürmek için

1 yumurtanın sarısı

TARİF

Sadece 2 patates ve 1 yumurta ile hazırlanan bu tarif damak çatlatıyor! Sadece 2 patates ve 1 yumurta ile hazırlanan bu tarif damak çatlatıyor!

Hamuru hazırlamak için malzemeleri bir kapta karıştırın ve yoğurun.
Şerbet malzemelerini bir tencerede kaynatın ve soğumaya bırakın.
Hamurdan küçük parçalar kopartıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürün ve çatalla çizik atın.
180 derecede 20 dakika pişirin.
Soğuk şerbeti sıcak tatlılara dökün.

Bu şekerpare tarifi ile geleneksel tatlılarınıza yeni bir soluk getirebilirsiniz. Hem yapımı kolay hem de son derece lezzetli olan bu tarif, tatlı sofralarınızı zenginleştirecek ve herkesin beğenisini toplayacak. Şimdi bu tarifi deneyin ve lezzetli şekerparelerle misafirlerinizi şımartın!