Kek yapımında yeni bir soluk: Su Keki! Süt kullanmadan, sadece su ile yapılan bu kek tarifi, evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve herkesin beğenisini kazanacak bir tarif. Üstelik uzun süre taze kalma özelliği ile öne çıkıyor.

Ev yapımı İrmikli Kurabiye: Çay saatlerinizin yeni yıldızı Ev yapımı İrmikli Kurabiye: Çay saatlerinizin yeni yıldızı

Bu kek tarifi ile mutfakta fark yaratmaya hazır olun. Su keki, adından da anlaşılacağı gibi, tamamen su ile hazırlanan ve sıradan malzemelerle sıra dışı sonuçlar elde etmenizi sağlayan bir tarif. Nasıl yapıldığını adım adım öğrenmek için okumaya devam edin.

Su kullanarak kek yapmak mümkün mü? Evet, hem de nasıl! Bu özel ve pratik su keki tarifi ile mutfakta yeni deneyimler yaşamaya hazır olun. Sadece basit malzemeler kullanarak, muhteşem yumuşaklıkta kekler yapabilirsiniz.

MALZEMELER

3 adet orta boy yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı su
1 paket vanilin
1.5 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
3 silme su bardağı +1 su bardağından 1 parmak eksik un

Kakaolu Kısmı için;

1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı su

HAZIRLANIŞI

Yumurta ve şekeri karıştırma kabına alıp köpürene kadar 3 dakika çırpın.
Vanilya ve sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam edin. Suyu ekleyin ve çırpmaya devam edin.
En son yavaş yavaş unu ekleyin, eklerken içine kabartma tozu ve karbonatı da ekleyip çırpın.
Eğer kekinizi 2 renkli yapacaksanız bu aşamada hamurun 1/3’ini ayrı bir kaseye ayırarak daha sonra üzerine kakao ve su ekleyip tekrar çırpın.
Kabı 2 yemek kaşığı sıvı yağ ya da tereyağı ile her yerini güzelce yağlayın ve iç harcımızı kalıba döküp bir kaç defa tezgahta vurup yüzündeki kabarcıkları alın.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında orta kısımda kürdan ile kontrol ederek kurdan temiz çıkana kadar yaklaşık 1 saat pişirin.
Fırından çıkarınca yüzüne temiz bez kapatıp 5 dakika dinlenmeye bırakın ve keki ters çevirip kalıbından çıkarın.

Su keki tarifimizle, süt kullanmadan da nefis kekler yapabileceğinizi gördünüz. Bu tarif, hem ekonomik hem de lezzetli bir alternatif sunuyor. Deneyin ve bu eşsiz lezzeti siz de keşfedin! Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi