Trabzonsporlu taraftar Halit Şahin, Trabzonspor´un 2010–2011 sezonunda hakkının yendiğini düşünerek ‘80 Günde Devri Adalet’ adı altında adalet yürüyüşü başlattı. Fanatik taraftar Halit Şahin, yürüyüşün 26. gününde Osmancık’a ulaştı.

2010–2011 futbol sezonunda puanları eşit olan ve süper lig kupasını Fenerbahçe’nin almasının ardından şike olduğunu düşünen ve kupanın Trabzonspor´a verilmesini isteyen taraftar Halit Şahin, toplam 80 gün sürecek yürüyüşe başladı.

Trabzon´dan yola çıkan Halit Şahin, yürüyüşünün 26. Gününde Osmancık´a ulaştı.

Her gün yaklaşık 20 kilometre yürüdüğünü ifade eden Şahin, 61 gün sonunda İstanbul´a ulaşmayı ve burada Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören´le görüşmeyi hedefliyor.

Görüşme imkânı bulduktan sonra yürüyüşüne devam ederek 19 gün sonra Ankara´ya varmayı hedefliyor.

Burada da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´la görüşme talebinde bulunacak olan Şahin, Cumhurbaşkanı´na sadece bir cümle söyleyeceğini dile getirdi.

Şahin görüşme fırsatı bulduğu takdirde Cumhurbaşkanına, “Şike davası devam ettiği halde neden şampiyonluk kupası Fenerbahçe´de duruyor, dava sona erene kadar federasyonda muhafaza edilsin dava sonucu kim haklı ise o takıma verilsin” diyeceğini belirtti.

26. gününde Osmancık´a varan ve Asya Tesisleri´nde konaklayan Şahin yaptığı açıklamada, “Yanımda hiç kimse yok güvenlik önlemim yok. Bu yürüyüşte herhangi bir araç kullanmıyorum sırtımda 20 kiloluk bir çanta var geceleri uygun bulduğum yerlerde kamp yaparak yola devam ediyorum. Herhangi bir sponsorum herhangi bir destek verenim yok bu yola kendi bütçemle çıktım ama yolda hemşerilerimizin ikramları oluyor onları olduğu kadar ret etmemeye çalışıyorum. Holigan değilim fanatik değilim ama taraftarım ve normal bir taraftar takımını yanında olabilir ve bu şekilde davranabilir fanatik olanı siz düşünün” dedi.