Çocukların yaz aylarında vakitlerini daha verimli geçirebilmesi ve sporla tanışmalarını sağlamak amacıyla ücretsiz eğitimlerin verileceği “Spor Okullarının" açılışı için tören düzenlendi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşması yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Abdullah Küçükgöz, "Bu yıl 10 branşta 790 kursiyerin müracaatta bulunduğu, yoğun ilgi ve alakanın olduğu yaz okulumuz Kaymakamlığımızın himayelerinde Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğümüz bünyesinde ilçemizde ve Gençlik Merkezimizde de birçok dalda uzman eğitmenler eşliğinde çocuklarımıza sporun ve sanatın temel unsurlarının öğretilmesi amacıyla eğitimlerini yapabilmeleri imkanını sağlanacaktır.

Çocuklarımızın ve gençlerimizin serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlayarak, onları zararlı alışkanlıklardan korumak, ruhen ve bedenen sağlıklı bir nesil oluşturmak amacıyla, her yıl uygulanan il spor merkezleri yaz spor okullarının açılışını gerçekleştiriyoruz. Biz istiyoruz ki okullarında tatil olduğu bu dönemde ne kadar çocuğumuz gencimiz varsa, bu çocuklarımızın ve gençlerimizin hepsi gelsinler spor merkezlerinde sportif aktivitelere katılsınlar, hem kendi zihinsel gelişimlerini tamamlasınlar hem de orada güzel arkadaşlıklar oluştursunlar ve yeni eğitim öğretim dönemine sağlık ve huzur dolu bir şekilde başlasınlar. Spor okullarımızın ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Kurslarımıza göstermiş olduğunuz yoğun ilgiden dolayı da teşekkür ediyorum" dedi.


Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay ise "Çocuk ve genç sporcularımızın yaşadıkları heyecanı ve gözlerindeki sevinci görmek beni son derece mutlu ediyor. Çocuklarımız ve gençlerimiz geleceğimizin teminatıdır. Onlara yapılan yatırım geleceğimize yapılmış demektir. Çocuklarımızın sağlıklı, ahlaklı, nitelikli yetişebilmesi için neler yapılması gerekiyorsa kaymakamlığımız olarak bizim buna hazır olduğumuzu buradan ifade etmek istiyorum. Yaz Spor Okulu’nun Hayırlara Vesile Olmasını Dilerim" dedi.


Kaymakam Ayhan Akpay, programın düzenlenmesin de emeği geçen öğretmenlere ve uzman eğitmenlere teşekkür etti.


Konuşmaların ardından Yaz Spor Okullarında yer alan çeşitli branşlardaki spor grupları, kendi branşlarına ait gösteriler sundu. Günün anısına hatıra fotoğrafının çekilmesiyle program sona erdi.
Açılış törenine Osmancık ilçe Kaymakamı Ayhan Akpay, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Abdullah Küçükgöz, bazı daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile sporcular ve aileleri katıldı.