Barış Boyar yönetiminde Osmancık Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Badminton Küçük Erkek Takımı Türkiye şampiyonu oldu.

Elazığ’da yapılan finallerde 19 rakibini geride bırakarak Türkiye Şampiyonluğunu kazanan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu takımı; Mehmet Can Töremiş, Furkan Yedekçi, Haşim Kılıç, Mehmet Efe Us ve Mehmet Ulaş Uzun’dan oluştu. Geçtiğimiz yıllarda da ulusal ve uluslararası şampiyonalara damga vuran Barış Boyar, yeni oluşturduğu kadro ile önümüzdeki yıllar için yine büyük başarıların mesajını verdi.

Osmancık Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu küçük erkekler Badminton’da Türkiye şampiyonluğunu kazandı. Antrenör Barış Boyar’ın Osmancık ilçesinde yaptığı çalışmalar ile geçtiğimiz yıllarda kazandırdığı Türkiye şampiyonluklarına yeni bir jenerasyon ile küçüklerden başladı.

Elazığ’da 17-19 Mayıs tarihlerinde yapılan Okullu Küçükler Badminton Türkiye finallerinde Osmancık Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu D grubunda yer aldı.

Grupta ilk maçında Adana Mehmet Adil İkiz Ortaokulunu 5-0, Manisa Selendi Üç Eylül Ortaokulunu 4-1, Batman Selçuklu Ortaokulu’nu 5-0 yenen Osmancık Mehmet Akif Ersoy, gruptan birinci olarak çeyrek final grubuna yükseldi.

Temsilcimiz, çeyrek final grubunda ise Batman Selçuklu Ortaokulunu 3-2, Diyarbakır Lice Ayşe Toprak’ı ve Ankara Sühendan Kürkçü Ortaokulu’nu 5-0 yenerek yarı finale yükseldi. Yarı final maçında Ankara Milli Eğitim Vakfı Batıkent Ortaokulu’nu da 3-0 yenen Osmancık Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu finale yükseldi.

Final maçında Bursa Kükürtlü Ticaret ve Sanayi Odası Ortaokulu ile karşılaşan Osmancık Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, 4-1 yenerek Türkiye şampiyonluğunu kazandı.

Osmancık Mehmet Akif Ersoy Beden Eğitimi Öğretmeni ve Badminton Antrenörü Barış Boyar, yeni oluşturdukları sporcuların elde ettiği bu başarının gelecek adına son derece umut verici olduğunu söyledi.

Boyar, bu çalışmaları yaparken kendilerine hiç bir zaman desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanı Zeki Gül, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Çorum Belediyesi Gençlikspor Başkanı Nadir Solak ve Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Müdürü Sefa Kayalı’ya teşekkür etti.