Çorum Belediyesi Gençlikspor´un Badmintonda başlattığı yeniden yapılanma sürecinde kendilerinden iki ve dört yaş büyük rakipleri ile girdikleri zorlu mücadele sonunda bayanlarda Sümeyye Erkuş erkeklerde ise Mehmet Can Töremiş Türkiye Şampiyonası´nda kürsüye çıkamadı ancak Uluslararası Turnuvada milli formayı giymeye hak kazandılar.

Çorum Belediyesi Gençlikspor Badminton´da başlattığı yeniden yapılanma çalışmalarının meyvelerini toplamaya başladı. Yaşları küçük olmasına karşın bayanlarda Sümeyye Erkuş, erkeklerde ise Mehmet Can Töremiş büyük abi ve ablalarını geride bırakarak Ankara´da yapılacak Uluslararası Turnuvada milli formayı giymeye hak kazandılar.

16-19 Ağustos tarihlerinde Ankara´da yapılan 15 Yaş Altı Türkiye Badminton Şampiyonası´nda tek bayanlarda mücadele eden Sümeyye Erkuş, kendisinden iki yaş büyük rakipleri arasından ilk 32´ye girmeyi başardı.

Tek erkeklerde mücadele eden Mehmet Can Töremiş ise henüz 10 yaşında olmasına karşın kendisinden dört yaş büyük rakipleri ile girdiği zorlu mücadeleleri kazanarak ilk 32 arasına girmeyi başardı.

Özellikle ilk 16´ya girme maçında rakibi ile yaptığı müsabaka sonunda tüm salondaki izleyicilerin ve hakemlerin büyük beğenisini toplayan Mehmet Can Töremiş, geleceğin bu kategorideki şampiyonluk adayı olarak gösterildi.

Sümeyye Erkuş ve Mehmet Can Töremiş, 20-23 Eylül tarihleri arasında Ankara´da düzenlenecek olan U 17 Uluslararası Badminton Turnuvasında milli formayı giymeye hak kazandılar.

Çorum Belediyesi Gençlikspor Badminton Antrenörü Barış Boyar, kendilerine bu çalışmalarında hep destek veren ve yanlarında olan Milletvekili Oğuzhan Kaya, Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül ve Kulüp Başkanı Nadir Solak´a şahsı ve tüm teknik ve sporcuları adına teşekkür etti.