Osmancık Durukan Sürücü Kursu Müdürü Ercüment Adıyaman, Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen 15 Temmuz Yol Bisikleti Yarışları'nın güvenlik gerekçesi ile iptal edildiğini açıkladı.

Durukan Sürücü Kursu Sporcusu Daim Çağlayan Derindere'nin de Çorum ve Osmancık'ı temsilen yarışa katılan tek sporcu olduğunu ve yaşanan aksaklıklara kendilerinin de üzülerek şahit olduklarını ifade eden Adıyaman, ihmali olan herkesi kınadıklarını söyledi.

"300'den fazla bisikletli sporcunun katıldığı ve en az 3 ayrı kategoride start alınması gerekirken bütün sporcuların aynı anda start alması fiyaskoların başlangıcıydı" diyen Ercüment Adıyaman, " Yarışçılar otoyola çıktığı anda trafiğe kapatılması gereken yolda yanlarından yüksek hızla geçen araçların hatta tırların oluşturdukları tehlikelere maruz kalmışlardır. Neyse ki bir facia olmadan durumun farkına varılıp kırmızı bayrak açılarak yarış o esnada iptal edilmiştir.

Şükürler olsun ki bir can kaybı olmadan bilinçsizce yapılan bu organizasyonda faciadan dönülmüştür. Geride bir sürü kazazede be maddi hasarlı bisikletler kalmıştır. Belki de Federasyon temsilcilerinin yaptığı en doğru hatta tek doğru eylem bu olmuştur" şeklinde açıklama yaptı.

Osmancık Durukan Sürücü Kursu Müdürü Ercüment Adıyaman, konuya ilişkin açıklamasında şunları ifade etti:

"Bildiğiniz üzere Başkentimiz Ankara’da düzenlenen 15 Temmuz Yol Bisikleti Yarışları’nda Durukan Sürücü Kursu Sporcusu Daim Çağlayan Derindere şehrimizi temsil eden tek bisikletçiydi.

300'den fazla bisikletli sporcunun katıldığı ve en az 3 ayrı kategoride start alınması gerekirken bütün sporcuların aynı anda start alması fiyaskoların başlangıcıydı. Genç kategoride yarışan sporcumuz Daim Derindere bir sürü olumsuzluğa rağmen parkurun 20. Km'lerinde 58 km ortalama hızı yakalamış olup en ilerideki 30 kişilik öncü grubun içinde yer almayı başarmıştır. Sporcumuzun derece ile döneceğine inancımız tamdı. Bir yandan sporcular bu şekilde mücadele ederken yarış komitesinin ve federasyonun ihmalleri yüzünden bir sürü zarar ziyan beraberinde gelmiştir.

Bu zaman aralığında takım koordinatörümüz Hakkı Curkus’un takım aracımızla takip ederken 8 ayrı kazaya tanık olmuştur, bazılarına kendi imkanlarımızla yardımcı olmaya çalışsak da, kazazedelere ambulans desteği sağlanamaması yada kaza yerinde kalan değeri 20 bin lira ve üzeri olan bisikletlerin çalınması yada parçalarının yağmalanması gibi hiçte hoş olmayan durumlar ortaya çıkmıştır.

En kötüsü de yarış iptal edildiğinden kısıtlı imkanlarla gelen, arkasında takım desteği ve takım aracı olmayan ferdi sporcuların üstelik güvenlik gerekçesi ile iptal edilmesine neden olan otoyolda, kendi başınıza bisikletlerinizi sürerek Ankara’ya gidin denilmesi olmuştur. Sporcumuz Daim Derindere’ye bir şey olması bizi sevindiren tek hadise olmuştur. Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun etkinlikleri biraz daha ciddiye alıp toplumuzun geleceği olan gençlerimize daha güvenli organizasyonlara davet etmesini temenni ediyoruz, ihmali olan herkesi kınıyoruz.

Biz Durukan Sürücü Kursu Bisiklet Takımı olarak yarışlara katılmaya devam edeceğimizi belirtmek isteriz, daha güzel Osmancık için biz varız, sizde bizimle olun."

​​​​​​​