Osmancık Belediyespor Yöneticisi Gürsel Güney, hakem camiasından duyarlılık beklediklerini söyledi.

Ligde son iki deplasman maçlarında görev yapan Celal Bayraklı’nın verdiği kararlar ve yazdığı raporla kendilerini mağdur ettiğini ifade eden Güney, hakem camiasından daha duyarlı olmalarını istedi.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklamada bulunan Gürsel Güney, açıklamasında şöyle dedi:

‘Geçtiğimiz hafta sonu Sungurlu Belediyespor oynadığımız maçı 2-1 kaybettik. Osmancık Belediyespor olarak yeni bir yönetim anlayışı olarak göreve geldik. Yönetimdeki tüm arkadaşlarımız geçmişte birlikte futbol oynamış ve bu işin mutfağından gelen kişiler. Uzun vadeli kalıcı bir sistem ve başarıya odaklı olarak göreve talip olduk.

Bu maç öncesinde Alaca ve Sungurlu’da futbol sahalarında karşılıklı oynadığımız ve Ankara’dan gelen arkadaşlarla beraber olmak sporun aktif yaşamından sonrada dostlukların devam ettiğini görmek bizleri çok mutlu etti. Tüm bu dostlarımıza ayrıca Sungurlu Belediyespor Başkanı, İlçe Spor Müdürü’ne ilgilerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz.

Sahadaki mücadeleye gelince temiz centilmence bir maç oldu. Maç sonu yaşanan münferit olaylardan kendi payımıza düşeni alıp içimizde özeleştirisini yapacağız.

Futbolun seyirci hakem ve tüm kurulları ile bir bütün olarak gören düşünce yapısına sahibiz. Yönetim olarak kulübü kurumsal bir yapıya kavuşturmak alt yapıları ile uzun vadeli bir programlı kalıcı başarılara odaklanmak öncelikli hedefimiz.

Celal Bayraklı bizimde gururla takip ettiğimiz ve gelecek gördüğümüz bir hakemimiz ve klasmanda ilimizi başarı ile temsil etmekte. Geçtiğimiz haftalarda yaşadığı talihsiz hakem hatasını bizde üzülerek takip ettik. Bundan önceki deplasmanında Bayat maçımızı da Celal hoca yönetti.

Bu maçtan sonra yazdığı raporu gerek Bayat gerekse bizler görünce hayrete düştük.

Çünkü yazdığı raporda olayları süzemediğine kanaat getirdik.

Görüntüleri olan eylemde yazılanların hiç birisi yoktu.

Sungurlu maçında da öne geçtik ancak rakibin sarı kartlı futbolcusu ikinci sarı hatta kırmızı kartlık faul yaptı ancak hocamız devam ettirdi ve sonuçta biz kırmızı kart ve aleyhimize penaltı pozisyonunu yaşadık ve sonuçta da 2-1 mağlup olduk.

Rakip on kişi kalacakken biz on kişi kaldık. Bu kararla hakem direk maçın sonucu etki yaptı. Bayat ve Sungurlu maçlarındaki bu hatalar bizleri son derece üzdü. Gelecek gördüğümüz bir hakemimizin bu yanlışları bizi farklı düşüncelere itmektedir.

Hakemlik zor bir iş ancak spor adamları olarak kulüplerinde amatör spora bir sürü fedakarlıklarla yapıtın yaptığını unutmadan daha dikkatli ve adil yönetim istemenin hakkımız olduğunu düşünüyoruz. Tüm spor kulüplerimize ve spor kamuoyu ile tüm kurullarımıza iyi bir hafta diliyoruz’ dedi.