2021 Temmuz ayında Macaristan Budapeşte Yıldızlar Dünya Güreş Şampiyonasında Türkiye'yi temsil edecek olan sporcular Ferhat Yiğit ve Mustafa Karabuğa’nın antrenörlüğü Osmancıklı hemşerimiz Adem Uysal tarafından yapılacak.

Başarılı hemşerimiz Milli Takım Antrenörü Adem Uysal ayrıca 12 Haziran 2021 tarihinde Bulgaristan’da yapılacak olan Yıldızlar Avrupa Güreş Şampiyonasında ülkemizi 45 kg temsil edecek olan sporcu Yunus Emre Battal’ın da antrenörlüğünü yapmaktadır.

Toplamda 20’ye yakın Türkiye şampiyonalarından madalya çıkaran Uysal, 2019 yılı Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde şampiyon olan sporcusu Ferhat Yiğit, 2021 yılı Avrupa Güreş Şampiyonasında bronz madalya aldırdığı başarılı sporcularından biridir.

“Ülkemi; hem sporcularımla, hem de Antrenör olarak kendim temsil etmekteyim” diyen başarılı Antrenör Osmancıklı hemşerimiz Adem Uysal kimdir? Adem Uysal 1987 Çorum Osmancık doğumlu olup, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği mezunudur. Uzun yıllar Milli Takımlarda sporcu olarak Türkiye’yi Avrupa Dünya arenalarında temsil etti. Sporculuk hayatının bitmesi ile antrenörlük yapmaya başladı.

Çorum İli Dodurga İlçesi, Kırşehir Merkez ve Çorum Belediyespor’da antrenörlük görevinde bulundu. Şuan Çorum İli İskilip Belediyesi Güreş Antrenörü ve Spor Sorumlusu olarak halen devam etmekte. 2021 yılında U-15 Serbest Güreş Milli Takım Antrenörü olarak seçildi ve Milli Takım Antrenörü olarak devam etmektedir.