Çorum Gençlik Platformu’nun Çorumlu gençleri tanıştırma ve kaynaştırmak amacıyla düzenlediği Çorum Cup Futbol Turnuvası İstanbul Pendik’de Osmancık, Kargı ve Sungurlu ilçeleri Köy Dernekleri’nin katılımıyla başladı.

Şampiyonlar Ligi usulü oynanacak turnuva 7 hafta sürecek ve 5′nci haftanın sonunda yarı final karşılaşması oynandıktan sonra 31 Aralık 2017 Pazar günü final karşılaşması ile son bulacak.

Osmancık, Akören Köyü, Yaylabaşı Köyü, Kargı Yeşilköy – Sinanözü – Mehdioğlu, İnceçay, Pelitçik, Koyunkıran, Yağcılar Köyü, Akçayazı, Seki Köyü, Karacaoğlan, Maksutlu, Sungurlu – Bozyayla ve Derekışla, Güvendik, İst Çorum-Der, Köyleri ve 315 sporcunun katılım sağladığı turnuvayı Türkiye Futbol Federasyonu’na bağlı hakemler yönetecek.

Turnuvada, sağlık görevlisi, kameraman, fotoğrafçı, özel güvenlik ve gözlemciler bulunuyor. Ayrıca her hafta haftanın karması, haftanın oyuncusu, haftanın ilginç fotoğrafı seçilecek, dernek başkanları ile röportajlar yapılacak ve maçların özet videosu basına servis edilecek.

Turnuvayı organize eden, Çorum Gençlik Platformu Başkanı Mustafa Uğraşkan yaptığı açıklamada; “Turnuvamızın amacı Çorumlu genç kardeşlerimizi tanıştırmak ve kaynaştırmaktır. Yeni projelerle gençlerimizi kaynaştırmaya devam edeceğiz” dedi.

Başkan Uğraşkan, turnuvaya katılan tüm derneklere teşekkür etti.