Yıllardır sosyal medyada Baaddin fırtınası esiyor. Günlük olayları esprili bir dille karikatürize ederek yorumlayan çirkin adam Baaddin esprilerini çok seviyorum. Umarım sizler de seversiniz.

1—Allah ile konuşmak istiyorsan, sessiz bir köşeye geç konuş. O seni işitecektir. Eğer onu görmek istiyorsan araba kullanırken SMS yolla.

2—Rahip Kilise duvarına , “Günahlardan yorulduysan içeri gir.” yazılı bir afiş asmış. Bir süre sonra yazının altına rujla, “ Yorulmadıysan şu numaraya telefon et” yazılmış.

3—Bu moral Çin malımı lan? Herkesin bozuk!

4—Seni, sana anlatsam, “ Kim bu geri zekalı ?” dersin.

5—Fazla makyaj yapan kıza kaportacı Mahmut abinin yorumu, “Bu kadar boya varsa kesin darbe almıştır!

6—Şimdi anlıyorum Mona Lisa tablosunun neden bu kadar çok sevildiğini. Kadın konuşmuyor!

7—Erkek hata yapar, kadın kızar, erkek özür diler. Kadın hata yapar, erkek kızar, kızdığı için erkek özür diler. Mekânizma tam olarak bu…

8-- Bir kızın en mutlu günü düğün günüdür. Düşünsenize sabah uyanıyor ve o gün ilk defa ne giyeceğini biliyor. Bize de mutluluk dilemek düşer.

9—Şalvarlı çocuk cübbeli sarıklı babasına soruyor, “ Baba demokrasi nedir?”

Baba, “Bilmiyorum oğlum, biz Müslümanız!

10-Kadın hayattaki en mükemmel enstrümandır. Ama her erkek nota bilmez.

11-Şaman’a sormuşlar, “Zehir nedir?” Şaman yanıtlamış. İhtiyacınızdan fazla olan her şey zehirdir. Bu güç olabilir, veya tembellik, yiyecek, ego, hırs, ihtiras, kendini beğenmişlik, kıskançlık, korku, öfke, nefret, hatta iyi niyet…

12-Yıllar sonra torunlar sıkılınca gelip, “Hadi bi daha anlatsana dede, aynı ayda nasıl hem deprem oldu, hem savaşa girdik, hem uçak düştü, hem koronavirüs çıktı, hem de dolar dolar fırladı ? diye soracak. Anlatmaya başlatınca da küçüğü büyüğünü dürtüp, “Sallıyo yine bunak, şimdi de çekirge istilasını anlatacak” diyecek.

13- Prof. Dr. Tevfik Özlü, “Evet, Korona yüzünden evlere hapsolduk, belki evde canımız sıkılıyor ama iyi ki, hâlâ sıkılan bir canımız var.”

14- Şimdiye kadar herkes din çalıştı, soru biyolojiden geldi!

15- “Tanrım, 2020’yi yeniden yükler misin? Program virüslü çıktı.

16- Markete gittim içerisi çok kalabalıktı. İçeriye bakıp, “Osman amca Allah kabul etsin ne zaman geldin Umre’den? dedim. Markette kimse kalmadı.

17- Korona virüsle aniden para, güç, güzellik değersiz oldu, hiç bir şeyin hükmü kalmadı. Almaya çalıştığımız oksijeni bile alamaz olduk. Doğada yaşam sürüyor ve çok güzel. Sadece insanoğlunu kafese soktu. Sanırım doğa bize mesaj veriyor. “Gereksizsiniz, hava, su, toprak ve gökyüzü sizsiz gayet iyi. Geri geldiğinizde bunu hatırınızdan çıkarmayın. Benim misafirimsiniz, sahibim değil!

18- Hayvanat bahçelerinde hayvanların neler hissettiklerini artık biliyoruz.

19- Müslüman kardeşler bu dünyada veresiye yaşar, hesabı mahşer günlerine bırakır ve Allah’a sığınır.

20- 14 yıl boyunca Fetöcular Üniversite sınav sorularını çalmışlar. Namazında, niyazında altın nesilden çıkma bir Müslüman çıkıp da, “Ben çalıntı sorularla milyonlarca öğrencinin hakkını yiyemem” diyememiş.

21- İki Horoz bir çiftlikte çitlerin üzerinde konuşuyorlar. Biri diğerine, “Eee Hadi

ötmüyor muyuz?” Diğeri “Abi yıllardır ötüp duruyoruz. Uyanan yok.

Bırak uyusunlar, faydası yok” diyor.

Yıllar önce yazdığım bir dörtlükle veda edelim.

Elim ermez, gözüm görmez, bir garip ahvaldeyim.

Fâni âlemde, bazen bir yerde, bazen her yerdeyim,

Zaman ve mekân ötesinde dolanıp duruyorum,

Sanki bir yörüngede sonsuz bir seferdeyim… (Mehmet Özata)

Mehmet Özata -8 Ocak 2021