CHP Çorum İl Kadın Kolları Başkanı Osmancıklı Hemşerimiz Gülhan Eke, İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 5 ay içinde yaşları 18'den küçük 39'u Suriyeli 115 çocuğun hamile olduğunun belirlenmesini “utanç tablosu” olarak değerlendirdi.

Konuyla ilgili olarak Çorum İl ve Merkez İlçe Kadın Kolları Yöneticilerinin katılımıyla bir basın toplantısı düzenleyen Gülhan Eke, “CHP kadın kolları olarak bu utanç tablosunu bizlere yaşatanlardan hesap sormak bizim boynumuzun borcudur” dedi.

“Çocuklar bizim geleceğimizdir” diyen CHP Çorum İl Kadın Kolları Başkanı Gülhan Eke, açıklamasında şöyle dedi:

“Geleceğimiz dediğimiz çocuklarımıza evlatlarımıza sahip çıkmak gerek mensubu olduğum Cumhuriyet Halk Partisi, gerekse şahsımın en önemli misyonlarından bir tanesidir.

İstanbul Valisi Vasip Şahin’in açıklamalarını hayretle karşılıyoruz. Şu beyanları tarihe bir kara leke olarak geçmiştir.

Sayın Vasip Şahin görevliler hakkında soruşturma izni vermemesini şu cümlelerle savundu : ‘Bizim önümüze çıkan tablo şudur; 15 yaş altı gebeliklerde kanunen bildirmek zorundayız. Onların tamamı bildirilmiş.15 yaş üstü 18 yaş altı gebeliklerde cebir, şiddet, başka türlü baskılar söz konusuysa bunların bildirimi zorunlu. Diğerleri şikâyete tabii konulardan. Dosyalarımızda tüm evraklar tamamlanmış. Biz de ona göre karar vermişiz’

115 çocuğun cinsel istismarı konusundaki İstanbul Valisinin açıklamaları gerek kamuoyunu gerekse insanlık onurunu geleceğimiz dediğimiz çocuklarımızın onurunu ayaklar altına almıştır.

Sayın Vasip Şahin bu tutumu ile suçluları korumaya yönelik olarak algılanmıştır.

İlgililer hakkındaki gereği yapılana kadar konunun takipçisi olacağımızı belirtmek isterim.

Adli makamlardan tüm kamuoyu ve CHP kadın kolları olarak beklentimiz ilgililerin kamu vicdanını rahatlatacak şekilde cezalandırılmaları”