İYİ Parti Çorum Milletvekili Aday Adayı Hatice Çolak, seçim çalışmalarına kendi köyü olan Çorum'un Osmancık İlçesi İncesu Köyü ile başladı.

Hatice Çolak, köy halkının sorun ve taleplerini dinleyerek, İYİ Parti'nin iktidara geldiğinde yapacağı çalışmalardan bahsetti.

Köylülerin yoğun ve sıcak ilgisiyle karşılaşan Çolak, özellikle tarım ve hayvancılık alanında üreticiyi rahatlatacak uygulamaları hayata geçireceklerini belirtti.

İYİ Parti Çorum Milletvekili Aday Adayı Hatice Çolak, köy ziyaretleri ile ilgili izlenimlerini şu cümlelerle aktardı:

"Doğum yerim olan Osmancık ilçesi İncesu köyü ve komşu Kargı köyünde bismillah deyip ilk saha çalışmalarımıza başladık. Öncelikli olarak vatandaşlarımızı dinledik. Dertler büyük, konu çoktu. Vatandaşlar köylerin boşaldığını, köyde çalışacak genç kalmadığını, bu yüzden tarlaların ekilemediğini, yeterli hayvancılığın yapılamadığından yakındılar. Bir de mazot girdileri ve gübre girdilerin yüksekliğinden yakındılar.

Ayrıca köylerdeki taşımalı eğitimin köyleri zorunlu göçe zorladığını savundular. Köyde yaşlılar ve emeklilerin olduğu köyün hafta sonu ve bayramlarda yoğunlaştığını söylediler. Bu uygulamaların doğru olmadığını dile getirerek, 'bizler hizmetlerimizi köyümüzde alıp köyümüzde kalıp üretime katkıda bulunmak çocuklarımızla, torunlarımızla birlikte olmak istiyoruz' dediler. Büyükbaş hayvan yetiştiricileri 'yazın hayvanlarımızı otlatabiliyoruz fakat kışın hazır yem vermek zorunda kalıyoruz. Bize astarı yüzünden pahalıya geliyor. Bu durum yetiştiricileri kötü etkiliyor' diyerek bu sebeple hayvancılığın yeterli olmasının mümkün olmadığını söylediler.

Biz saha tespitleri aldıktan sonra inşallah Allah'ın izniyle eğer milletvekili seçilirsem bu konular mecliste dolayısıyla hükümette önemle vurgulanacak, belki bir araştırma komisyonu kurulması sağlanacaktır. Bu da benim sözüm olmuştur."