TÜRKAV Başkanı İsmail Deli, Belediye Başkanına tamamladığı, devam eden proje ve yatırımları soması üzerine Başkan Ahmet Gelgör, göreve geldikten sonra yaptıkları ve yapacaklarını başlıklar halinde sıraladı. Başkan Gelgör, yaptığı çalışma ve hizmetleri şu şekilde sıraladı: "2 yılda ilçemizi hem alt yapı, hem üst yapı hem de sosyal belediyecilik anlayışı açısından Türkiye’nin sayılı belediyeleri arasına yükseltmeyi başardık. Osmancık Belediyesini zirveye taşıyan Milliyetçi Hareket Partisinin ‘Üretken Belediyecilik’ vizyonu kapsamında ‘Şimdi Gönülden Hizmet Zamanı’ diyerek halkımızın gönlüne dokunan çalışmalara öncelik verdik. Kenar mahallelerde vatandaşlarımız tozda, toprakta, çamurda yürürken yalnızca şehir merkezine hizmet anlayışı bizim belediyecilik anlayışımızda yoktur. Bu nedenle Osmancık’ın merkezinden uzak olan Çiftlikler, Temençe, Karapınar, Eymir Mahallerine yıllar ilk defa hizmet ulaştı. Bu Mahallerimize 20 bin metrekare parke taşı döşendi ve çocuklarımız için oyun parkları yapıldı. Şenyurt-Esentepe ve Koyunbaba Toki konutları tamamlandı. 578 vatandaşımız ev sahibi oldu.

HER MAHALLEYE EŞİT HİZMET

mahalle hizmet alırken başka bir mahallede hizmeti geciktirmek bizim adalet anlayışımızda yoktur. Bu nedenle “her mahalleye eşit hizmet” anlayışını benimsedik. Belediye malzemelerinin korunması ve depolanması için 5 tane depo inşaatı tamamlandı. Üretken Belediyecilik vizyonumuzun en önemli projelerinden birisi olan Güneş Enerji Santrali kuruldu ve elektrik üretmeye başladı. Osmancık Organize Sanayi Bölgesi kurularak alt yapısı tamamlandı.Organize Sanayi Bölgemizde bu güne kadar 19 firmaya fabrika kurmaları için arsa tahsisi yapıldı. Bu tahsislerden 6 firma fabrikasını tamamlayarak üretime geçti. Diğer firmalar ise verilen süre içerisinde üretime geçmek için proje çalışmalarını sürdürüyor. Osmancık Meslek Yüksek Okulu yanına kapalı yüzme havuzu yapıldı. Festival alanının çevre düzenlemesi yapılarak taşınır tribünler yerleştirildi. İlçenin en önemli ihtiyacı olan kapalı pazaryeri hem teknik hem de yüz ölçümü bakımından bölgenin en büyük pazar yeri olup, 2022 yılında tamamlanacak. Belediye Aşevi kurularak Ramazan ayında 1000 kişiye yemek dağıtmaya başlamıştır.

YENİ BELEDİYE BİNASI TAMAMLANDI

Göreve başladığımızda inşaat halinde olan Güney Mahallesi eski garaj bölgesindeki yapıları tamamladık. Bu yapıları belediye hizmet binasına dönüştürmeye karar verdik. Böylelikle Eski belediye binası yıkılarak yerini ilçemizin en önemli ihtiyaçlarından birisi olan Kent Meydanına bırakacaktır. Hem belediyemiz modern binasında daha verimli hizmet verecek hem de ilçemiz bir Kent Meydanına kavuşmuş olacaktır.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK PARKI

Yine aynı bölgede Kent Park Projesi olarak planlanan 35 dönümlük alanın çevre düzenlemesini de tamamlamış bulunuyoruz. Ayrıca parkın içine yapılan Camii'de tamamlanarak ibadete açıldığını söyledi.

KIZILIRMAK ÇEVRE DÜZENLEMESİ

Sahilinde ilçemizin dokusuna uygun çevre düzenlemesi, sosyal alanlar, bisiklet yolları, yürüyüş yolları ve dinlenme alanları yapılarak halkımızın hizmetine sunulmuştur. Çevre düzenlemesi yapılan Kızılırmak Sahili ve Gemici Sahili boyunca yürüyüş yolları ile birlikte 1.750 metre bisiklet yolu yapılmıştır. KOYUNBABA MAHALLESİNE YENİ SOSYAL ALAN

Mahallemizde 4 bin 500 metrekare alan üzerine inşa ettiğimiz parkta halkımızın her türlü dinlenme ihtiyacını karşılayacak sosyal alanlar yer alıyor. Mahallemize değer katan bu parka da şehit öğretmenimiz Şenay Aybüke Yalçın’ın adı verildi. Hoş Geldin Bebek Projesi kapsamında bu güne kadar 434 yeni doğan bebeğe ulaştık. Annelerimize naçizane hediyemiz olan bebek bakım çantası ve malzemelerini ulaştırdık. İlçemizdeki camilerimizin genel temizlikleri belediyemizce yapılıyor. Cenaze hizmetleri artık ücretsiz:Belediye Meclisimizin aldığı karar ile artık ilçemizde cenaze hizmetleri tamamen ücretsiz hale geldi.

İÇME SUYUNA İNDİRİM

2020 yılında içme suyuna yüzde 25 oranında indirim yapıldı. 2021 yılında da suya zam yapılmadı. 2022 yılında da içme suyuna zam yapmadık. Böylece vatandaşlarımıza şebeke suyu kullanımında büyük destek verilmiş oldu.

PANDEMİ SÜRECİNİ HEP BİRLİKTE ATLATIYORUZ

Bu süreçte karantinaya alınan kişiler ile 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızdan 450 haneye sıcak yemek, 400 aileye 20.000 ekmek verildi. Su faturaları 3 ay ertelendi. Belediyenin kiracısı olan esnafımıza kira desteği yapıldı. Vatandaşlarımıza 200.000 adet maske dağıtıldı. Her eve 20 ton ücretsiz su verildi.

EĞİTİME DESTEK

Bu dönem başlatmış olduğumuz Kitaplar Devletten Defter Kalem Belediyeden Projesi kapsamında ilçemizde eğitime yeni başlayan öğrencilere okul defterleri ve kalem seti dağıtıldı.

SPORA DESTEK

Başta Osmancık Belediye Spor Kulübü bünyesinde faaliyet gösteren spor dalları olmak üzere sporcularımıza ve okul sporlarına desteğimiz devam ediyor."

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINA DESTEK

Son olarak Belediye Başkanı Gelgör, ''Anayasaya bağlı, yıkıcı ve bölücü faaliyetlerde bulunmayan STK'ların müracaat etmeleri halinde kanunlar çerçevesinde proje ortaklığı ve ihtiyaçlarının giderilmesinde yardımcı olduklarını söyledi. Başkan Ahmet Gelgör, ziyaretten memnun olduğunu bildirerek,Türkav'ın Rahmetli Başbuğun emaneti olduğunu, Vakfın çalışmalarından memnun olduğunu, Faaliyetlerinde her zaman yardım ve yanında olacağını ifade etti.

Başkan İsmail Deli ve beraberindekiler yapılan çalışmaların çok kıymetli olduğunu,şehrin çehresinin değiştiğini, bu milletin her zaman daha iyiye layık olduğunu, bu anlamda kendilerinin de ellerinden gelen desteği vereceklerini ifade ettiler.