AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Çorum’un daha yaşanabilir şehirler içerisinde ilk sıralarda yer almaya devam edeceğini belirtti.

Milletvekili Ceylan, 2017 yılının değerlendirmesi ve 2018 yılında yapılması planlanan çalışmaları görüşmek için AK Parti Çorum Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar ve İl Genel Meclis Üyeleri Mustafa Alagöz, Nurettin Karaca ve Mustafa Çelik ile birlikte Çorum İl Özel İdaresi’ni ziyaret etti.

Ziyarette Özel İdare Genel Sekreteri Osmancıklı Hemşerimiz Recep Çıplak ve birim müdürleri hazır bulundu.

Ziyarette konuşan AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, AK Parti olarak Çorum’a hizmet etmekten başka hiçbir dertlerinin bulunmadığını ifade etti.

‘2018’DE ASFALT VE KİLİTTAŞI SORUNU KALMAYACAK’

Çorum İl Özel İdaresi tarafından 2017 yılı içerisinde yapılan yatırım ve hizmetlerden Ceylan konuşmasında şöyle dedi:

“Öncelikle şunu belirtmek isterim, 1.500.000 m² kilit taşı ve hiç asfaltı olmayan yerlere 540 kilometre 1. Kat asfalt, şu ana kadar DSİ ile olan problem yüzünden altyapı, kanalizasyon sorunu yaşayan 17 köy bildiğim kadarıyla ve özellikle tarımsal sulamada her arazinin başına sulama suyu getirilmesi hedefi koymuştuk. Bunu da özellikle geçtiğimiz günlerde sayın bakanımız da aynı anda aynı söylemde bulundu.

‘O tarlaya suyu akıtmamız lazım’ dedik. Geçen sene ki bu hedeflerimiz fazlasıyla tuttu. Bunları gerçekleştirdik hamdolsun.

Bunların gerçekleşmesinde İl Özel İdare Genel Sekreterimiz başta olmak üzere tüm şube müdürlerimize, sahada ve içerde çalışan tüm ekibe teşekkür ediyorum.

Bizim iddiamız şuydu; 2017 ve 2018’de Çorum’da kilit taşı ve asfalt sorunumuz kalmayacak demiştik. 2018’de yapılacak çalışmalarla kilit taşı ve asfalt sorunu diye bir şey kalmayacak. Zaten içme suyunda problemimiz yok, kanalizasyonda %90’ın üzerindeyiz ve 17 köyün çalışmaları da tamamlanınca %100’e gelmiş olacak.

‘ÇORUM TARIMDA DA YILDIZ HALİNE GELDİ’

Diğer yatırımlarla da beraber tarımsal alanda Çorum bölgede bir yıldız haline geldi.

İnşallah kırsala yapacağımız yatırımlar devam edecek. 2008’de AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı koltuğunda otururken ilk demecimde ‘kırsalda, köylerde yaşayan vatandaşım çamura basmayacak’ demiştim.

Geldiğimiz 9 senede AK Parti döneminde köylerde yaşayacak insanlarımız çamura basmayacak inşallah.

Bu sene sonunda da tamamen kilit taşı problemini halledeceğiz. Ekibimiz öyle bir çalışıyor ki özel sektör bize malzeme yetiştirmede özellikle de kilit taşında yetersiz kalıyor.

Bu da Türkiye’nin nereden nereye geldiğinin işaretidir. Diğer alanlarda da sağlıkta olsun, sosyal alanda olsun, kültürel alanda olsun yaptığımız atılımlarla inşallah Çorum daha yaşanabilir şehirler içerisinde ilk sıralarda yer almaya devam edecek.

Bu vesileyle tekrar tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. En sevindirici taraflarından birisi de zorlu arazi şartlarına, bilhassa Kargı ve Bayat olmak üzere bu arazi şartlarına rağmen hiç kaza yaşanmaması sevindirici oldu. Merkez İlçe Başkanımıza ve İl Genel Meclisi Üyelerimize teşekkür ediyoruz.

Bizim derdimiz var derdimiz Çorum’a hizmet. Başka bir derdimiz yok. İl Başkanımıza da teşekkür ediyoruz. Yine Sayın Valimize geldiği günden beri çalışmalarında ve ekibiyle beraber devamlı proje üretmesinden dolayı teşekkür ediyoruz. Önümüzde ki dönem kış aylarını ve baharı iyi değerlendirip zamanı daha tasarrufla kullanacağız. Çünkü Çorum’da çalışma süresi beşinci ay ile dokuzuncu ay desek 4 aylık bir çalışma süresi oluyor.”

Çorum İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Çıplak ise ziyarette yaptığı konuşmada “Biz de ekibimizle beraber programı gerçekleştirmek, bitirmek gayreti içerisindeyiz. Yılsonu itibariyle inşallah programımızı tamamlayacağız. Biz de bu anlamda çok sıkı bir iş takibi yapıyoruz. Nazik ziyaretlerinizden dolayı siz sayın vekilimize, merkez ilçe başkanımıza ve il genel meclis üyelerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

AK Parti Çorum Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar ise yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Sayın milletvekilimizin İl Özel İdaresi’ni ziyaret edelim dediğinde şöyle bir bilgi aldık. Bugün itibariyle 590 kilometre yol yapmışız. Bundan önce yaptığımız bir sezonda 300 kilometre idi. Bu da mükemmel bir çalışma örneği olduğunu gösteriyor.

Allah’a şükürler olsun şu anda asfaltsız köyümüz kalmadı diyebiliriz. Ama özellikle hukuki olarak çözemediğimiz bir iki köy var, Çatak grup yolu gibi. Bunun üzerinde de konuştuk ve çözüm bulduk. Eğer oradaki muhtarlarımızın tamamı bize gelip vekalet verirlerse orayı onların vekaletiyle halledebileceğiz.

Burada İl Özel İdare ekibine, Genel Sekreterimize, İl Başkanımıza, Sayın Valimize, Milletvekilimize teşekkür ediyorum. Çünkü bunların yapılabilmesi için bir bütçeye ihtiyaç var. Özellikle de vekillerimiz sağolsun Ankara’da büyük çaba sarf ederek büyük paralar getiriyorlar.

İnşallah birlik beraberlik içerisinde güzel işler yapacağımıza inanıyorum ve bende tüm Özel İdare ekibine teşekkür ediyorum.”