AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Sürücü kurs sınavlarının belirli gün ve yerlerde yapılmak suretiyle zorlaştırılması yerine, sürücü adaylarının kendi özel durumlarına göre randevu alıp, sınavların sürekliliği ve sürdürülebilir hale getirileceğini bildirdi.

Türkiye Sürücü Kursu Eğitimcileri Konfederasyonu 6. Çalıştayı yapıldı.

Milletvekili Uslu, AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı ile düzenlediği basın toplantısında, Antalya’da gerçekleştirilen çalıştaya, Ilıcalı ve MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal ile katıldıklarını belirtti.

Çalıştayda yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Uslu, "Sürücü kurs sayısının il veya ilçe nüfus durumu dikkate alınarak, sınırlandırılması söz konusu olmuştur. Ders saatleri, hocaların eğitim durumu veya uygulanabilir dersler ile sınav sisteminin geliştirilmesi gibi birçok konuda önemli mesafeler kat edilmiştir." diye konuştu.

Salim Uslu, Çalıştayla ilgili şu görüşlerini paylaştı:

“Antalya’da devam eden Türkiye Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu 6.çalıştayına yarım günlüğüne katılıp hem sorunları dinledik hem de görüşlerimizi paylaşma imkânı bulduk.

Sn. Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı AK Parti Erzurum Milletvekilimiz, Sn. Mehmet Günal MHP Genel Başkan Yardımcı Antalya Milletvekilimiz ile birlikte katıldık. Ayrıca bugün aramızda bulunamayan; Sn. Kerem Ali Sürekli, Sn. Mehmet Günal ve Sn. Engin Özkoç Milletvekillerimizin de selam sevgilerini beraberinde de mazeretlerini ve emanetlerini sizlerle paylaşmayı görev sayıyorum. Görüldüğü gibi, sadece çalışmaların Sürücü Kursu ve Eğitimcilerinin görüşlerinin dillendirilmesi ve çözümün ortaklaştırılması ile gündelik siyaset üstü bir iklim yaratılmasında katkıları olduğu gibi bu sayede birçok sorunlarının çözümüne de önemli katkılar sağlamışlardır.

-Sürücü kurslarının özelleştirilerek yeni monopoller oluşturulmasının engellenmesi,

-Sürücü kurs sayısının il veya ilçe nüfus durumunu dikkate alınarak sınır getirilmesi

-Ders saatleri, hocaların eğitim durumu veya uygulanabilir dersler ile sınav sisteminin geliştirilmesi gibi birçok konuda önemli mesafeler kat edilmiştir.

-Şimdi de sınavların belirli gün ve yerlerde yapılmak suretiyle zorlaştırılması yerine sürücü adaylarının kendi özel durumlarına göre randevu alıp sınavların sürekliliği ve sürdürülebilir hale getirileceği müjdesi bugün kendilerine verilmiştir.

Ayrıca diyalog gibi bir sihirli sözcüğün gereğine inananlar olarak, MEB ve Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu’nun çözüm ortağı olarak akıl, bilgi ve coşkularını ortaklaştırdıkları, çözümü birlikte arayıp ortak görüş oluşturduklarını da memnuniyetle görmüş oluyoruz.

Ülkemizde bulunan mülteci ve üniversite öğrencilerinin de ana dillerinin sürücü eğitimcilerine öğretilmesinin teşvik edilmesi, üniversitelerimizin trafik mühendisliği dalında yeni bölümler oluşturulması, üniversitelerimizin fakülte ve yüksekokullarda trafik öğretmenliği bölümlerinin açılması, Konfederasyonların da içinde bulunduğu sosyal diyalog mekanizmalarına ait yeni mevzuatlar oluşturulması en başta taleplerdendir.

Farklı aidiyetler, farklı ideolojiler ve farklı siyasal tercihlere rağmen federasyonların ve konfederasyonların bir araya gelmesi, bir arada kalabilmesi ve birlikte çözüm üretebilmesi başarısının cemile örneği bir sivil yapı ile karşı karşıyayız. Ülkemizde sayılarının nitel ve nicel olarak artması elbette memnuniyet vericidir” dedi.

Mustafa Ilıcalı ise kazalarda saatte 158 kişinin, her 3 dakika da bir çocuğun öldüğünü kaydetti.

‘2016’DA 7 BİN 300 KİŞİ TRAFİK KURBANI OLDU’

Ilıcalı, Türkiye'de 2016 yılında 413 bin 167 kaza meydana geldiğini, bu kazalarda 7 bin 300 kişinin hayatını kaybettiğini, bunun ekonomik maliyetinin de 39 milyar lira olduğunu anlattı.

Trafik kazalarının yarısının hız ihlalinden kaynaklandığını belirten Ilıcalı, polis denetiminin artırılması gerektiğine işaret ederek, trafik polisliğinin uzmanlık istediğini, bu yüzden denetim yapan polislerin sık sık değiştirilmemesini istedi.

2008 yılında 19 milyon sürücü varken, bu sayının bu yıl 28 milyona çıktığını bildiren Ilıcalı, ülke genelindeki 3 bin 500 sürücü kursunda 40 bin eğitmenin görev yaptığını, her yıl 1 milyon 200 bin kişinin sürücü belgesi aldığını bildirdi.

Ilıcalı, Milli Eğitim Bakanlığının zorunlu trafik dersi öğretmenliği için bu 40 bin kişiden faydalanabileceğini vurguladı.

Trafik kazalarını azaltmak için teknolojik çözümden yararlanılması, yani bunun trafik denetimlerinde kullanılması gerektiğini ifade eden Ilıcalı, "Kalıcı eğitim verilmesi, bilinçlendirilme yapılması, ayrıca idari ve yasal düzenleme yapılması gerekiyor." diye konuştu.