Eker, " Çok sıkıntılarla beraber bitirdiğimiz bu yılı bir daha yaşamayız fakat göstergeler 2022 yılını da bunalım ve buhranlı geçireceğimizi gösteriyor. Bu vesile ile bütün hemşerilerimin yeni yılını kutlarım" dedi.

Sadık Eker'in konuya ilişkin açıklaması ise şöyle:

"Acısıyla tatlısıyla bir yılı bitirdik yeni bir yıla giriyoruz. Gerek ilçemiz gerek ülke genelinde devam eden ve büyük can ve mal kaybına yaşadığımız Covit-19 hastalığı devam etmektedir. Dünya genelinde aşının bulunmasıyla bir nebze kontrol altına alınmıştır. Herkesi aşı olmaya davet ediyorum. Diğer bir taraftan kuraklık ve devlet yatırımlarının zamanında bitirilmemesi neticesinde çiftçimiz büyük sıkıntıya düşmüştür.

Döviz kurlarındaki aşırı yükseliş tarım ve hayvancılık gibi maliyetlerin yükseltmesi sebebiyle korkarım ki üreticiler üretmekten vazgeçecekler.

Diğer bir konuda esnafımızın durumu alım gücü. Düşen vatandaş hiçbir şey yapmadan sadece mutfak giderlerini alarak hayatta kalmaya çalışmaktadır. Çok sıkıntılarla beraber bitirdiğimiz bu yılı bir daha yaşamayız fakat göstergeler 2022 yılını da bunalım ve buhranlı geçireceğimizi gösteriyor. Bu vesile ile bütün hemşerilerimin yeni yılını kutlar. Sağlık mutluluk esenlikler dilerim."