AK Parti Çorum Milletvekili, TBMM İçişleri Komisyonu Üyesi Oğuzhan Kaya, özelleştirilen birçok kuruluşun yeni yatırımlar yapması, üretimlerini artırması, yeni istihdam sahaları açmasının ekonominin büyütülmesinde aktif rol oynadığını savundu.

Milletvekili Kaya, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir konuşma yaptı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığının 2019 yılı bütçesi üzerine AK Parti grubu adına söz alan Kaya, Özelleştirme İdaresi’nin çalışmalarından övgüyle söz etti.

Verimsiz ve zarar eden kamu kuruluşlarının özelleştirilmesiyle ciddi oranda kaynak tasarrufu sağlandığını belirten Kaya, özelleştirme uygulamalarının ekonomik büyümeye katkı sağladığını söyledi.

Kaya, “Yapılan özelleştirme uygulamalarında petrokimya, demir çelik, petrol rafinerisi, alkol, tütün ve elektrik dağıtımında olmak üzere devletin sektörden tamamen çekilmesi, elektrik üretim, telekomünikasyon, bankacılık, sigortacılık, hava taşımacılığı, marina ve liman işletmeciliğinde de devletin sektörden, kısmen piyasadan çekilmesini sağladık. Özelleştirilen birçok kuruluşun yeni yatırımlar yapması, üretimlerini artırması, yeni istihdam sahaları açması ekonominin büyütülmesinde aktif rol almıştır. Özelleştirme İdaresi Başkanlığının 2019 yılı gider bütçesi 30,6 milyon TL, personel ve sosyal güvenlik giderleri 3,5 milyon TL, mal ve hizmet alım giderleri 3,6 milyon TL ise cari transfer ve sermaye giderleri olmak üzere toplam 37,7 milyon TL seviyesinde ödenek teklif edilmiştir. Tüm kurum ve kuruluşlarda olduğu gibi Özelleştirme İdaresi Başkanlığı da kamu kaynaklarını etkin, ekonomik, verimli ve hukuka uygun olarak kullanmakta azami hassasiyet göstermektedir” dedi.