AK Parti’nin 7. Olağan Kongreleri devam ediyor. AK Parti Osmancık İlçe Başkanlığı’nın 7. Olağan Kongresi, Pazar günü gerçekleştirildi. Kongrede Şerif Okudan, bayrağı devraldı.

Kongreye katılan AK Parti Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Av. Oğuzhan Kaya, ilçeye yapılan yatırımlar hakkında bilgiler verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteğiyle TOKİ tarafından Güney Mahallesi’nde yapılan kentsel dönüşüm projesinin son durumuyla ilgili açıklamalarda bulunan Milletvekili Kaya, “Osmancık’ın çehresini değiştirecek Güney Mahallesi kentsel dönüşümü için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüşüyoruz. İnşaat maliyetlerinden önce 110 milyona mal olacak. Şuan belki 200 milyonu geçti. TOKİ vasıtasıyla büyükçe bir alanı orayı da modern bir şehir yapacağız” dedi.

“HEMŞEHRİLERİMİZ NE KADAR TOKİ İSTİYORLARSA O KADAR TOKİ YAPACAĞIZ”

İlçede yapılan TOKİ konutlarına değinen Kaya, Şenyurt’ta bulunan 3. Etap TOKİ bitti. Hak sahipleri kuralarını çekti. Nasip olursa onlar da birkaç aya taşınacaklar. Hemşehrilerimiz istediği sürece ne kadar TOKİ istiyorlarsa bu şehre o kadar TOKİ yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

CEZAEVİ MÜJDESİ

Osmancık’ın ekonomisine katkı sağlayacak bin kişilik bir cezaevi projesinin yapıldığını dile getiren Kaya, “Şehrimizde eymir yol ağında bulunan bir alanda da yaklaşık bin kişi kapasiteli bir cezaevi yaptıracağız. Çalışmalar başladı. İnşallah ihale yapıldıktan sonra Osmancık’ın ekonomisine katkı sağlayacak” ifadelerini kullandı.

Kızıltepe köyü önünde bulunan barajın kenarına kentte yaşayan vatandaşların hoşça vakit geçirebileceği bir sosyal tesis kazandıracaklarını müjdeleyen Kaya, “Daha güzel bir Osmancık için Kızıltepe köyü önünde bulunan barajın kenarındaki yaklaşık 20 dönümlük araziye KÖYDES aracılığıyla büyük bir sosyal tesis yapacağız. Projesinin yapımı devam ediyor. Su sporları, yürüyüş parkurları, bisiklet yolları ve her şeyiyle muazzam bir tesis yapılacak. Hemşehrilerimiz de hafta sonu veya hafta içi orada hoşça vakit geçirebilecek” şeklinde konuştu.

Kaya, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Osmancık’ın büyümesi, gelişmesi için bizim Vezirköprü’nün büyük köyleri var. 21 kilometrelik bir hatla buraya ulaşıyorlar. Toplam 10 bin nüfuslu bir coğrafya var. Projesini bitirdik. Kasım ayında başlayacağız ve oradaki insanların Osmancık’ı tercih etmesi için bu yoluda ilçemize kazandıracağız.

Huzurevimizi önceki belediye başkanımız başlattı ancak şuan durdu. Orayı da devredip Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızla birlikte yapacağız. Osmancık huzurevini hizmete sunacağız.

Osmancık’ın gelişmesi, büyümesi için şehrin iki yakasını bağlayan ırmağa bir başka köprü yapacağız. 6 milyonluk bir ödeneği alacağız. Önümüzdeki yıl ihale ettirip şehrimize kazandıracağız.

“ANLATTIKLARIMI SİZ DE ANLATIN”

Teşkilata seslenen Kaya, “Anlattıklarımı siz de anlatın. Biz bu şehre sevdalıyız. Bir dakika boş durmadan çalışıyoruz. Burada köyde yaptıklarımızı anlatmadım. Onları da anlatsam saatler sürer. Yapmaya devam edeceğiz. Köylerimizin hiçbirinde içme suyu, kanalizasyon ve parke sorunu kalmayacak. Siz de bu yaptıklarımızı anlatın. Biz Osmancık için taş üstüne taş koyan herkese teşekkür ediyoruz. Bunun için de gece-gündüz demeden çalışıyoruz” diye konuştu.