Osmancıklılar , önümüzdeki 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri belirlemek üzere sandığa gitti.

Bu sabah saat 08.00’de başlayan oy kullanma işlemleri 17.00’de sona erecek.

17.00’de ise sandıklar açılarak oyların tasnif ve sayım işlemlerine başlanacak. Seçim sonuçları ise saat 21.00’den itibaren açıklanmaya başlanacak.

Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde, Çorum merkezde kurulacak 540 sandıkta 180 bin 192 seçmen oy kullanacak. Bir önceki seçimlere göre, Çorum genelindeki seçmen sayısının 6 bin 544 kişi arttığı görüldü.

Osmancık'ta ise 33 bin 313 seçmen oy kullanacak

Köyde ikamet eden seçmenler, il genel meclisi üyeliği, köy muhtarlığı ve köy ihtiyar meclisi üyeliği seçimi, ilçe merkezlerinde yaşayan vatandaşlar ise il genel meclisi üyeliği, belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği, mahalle muhtarlığı ve mahalle ihtiyar heyeti üyeliği seçimi için oy kullanacak.

Osmancık’da seçimlere ilgi ve katılımın yoğun olduğu gözleniyor. Sabah erken saatlerden itibaren sandığa koşan Osmancıklılar, seçimlerin yapıldığı okullarda koridorlarla uzun kuyruklar oluşturdu. Bazı vatandaşlar ise oy kullanabilmek için uzun süre kuyrukta bekledi.

YAŞLILAR VE ENGELLİLERE HERKES YARDIMCI OLUYOR

Oy kullanmak için okul binalarına gelen engelli ve yaşlı vatandaşlara ise yakınlarının yanı sıra vatandaşlar da yardımcı oluyor. Engelliler genellikle okulların zemin katlarında oy kullanıyor. Birçok vatandaşın yaşlı ve engelli vatandaşlara öncelik sırası verdiği gözlendi.

MUHTAR ADAYLARI HARIL HARIL

Mahalle muhtarlığına aday olanlar ise oldukça yoğun bir tempoda çalışmalarını sürdürürken, muhtar adaylarının azaları ve yakınları da vatandaşlara oy pusulası dağıtarak yardımcı oluyor. Oy kullanmak üzere okul binalarına gelen vatandaşları öncelikle muhtar adaylarının yakınları ve çalışma arkadaşları karşılıyor.

Sandıklar saat 17.00’de açılacak, sonra ise oy sayım işlemlerine başlanacak.