AK Parti Osmancık eski İlçe Başkanı Cafer Karlı, Belediye Başkanlığı için talip oldu.

Karlı, " kazanmak için her yolu mubah gören bir zihniyetle asla yola çıkmadım" diye konuştu.

Eski AK Parti İlçe Başkanı emekli öğretmen ve işadamı Cafer Karlı, AK Parti İl Başkanlığına müracaat ederek AK Parti'den Osmancık Belediye Başkan Aday Adayı formunu teslim etti.

‘Her şey Osmancık için’ sözüyle yola çıkan Cafer Karlı, "güzelliklere birlikte ulaşmak için adayım" dedi.

Osmancık’ın yönetimine farklılık kazandırmak için yola çıktığını söyleyen Karlı; “Siyaset, genel anlamıyla, bir arada toplum olarak yaşayabilmemiz için ileri sürülen fikirlerin, girişilen eylemlerin toplamıdır.

Farklılık ve çok sesliliğin olmadığı yerde siyasetten bahsedilemez. Dolayısıyla toplum için yapılan siyasetin, hitap edilen kitledeki vatandaşlarla, teşkilatlarla yapılma zorunluluğu vardır. Siyasette başarının anahtarı ekip çalışması, istişare, teşkilatlarla ve bu işe gönül veren insanlarla beraber ‘biz’ olabilmek ve biz olarak hareket edebilmektir" dedi.

Karlı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Benim amacım, mevcut başkanımla ya da diğer aday adayı arkadaşlarımla birlikte ilçemizi daha iyiye nasıl götürebilirizdir. Diğer aday adayı arkadaşlarımın amaçlarının da bu olduğuna inanıyorum. Benim amacım Osmancık'ın yarınlarını kurmaya çalışmak."

SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI İLE YOL ALACAĞIZ

Seçilmesi durumunda her hizmeti halkın ve uzmanların görüşlerini alarak gerçekleştireceğini ifade eden Karlı; “Osmancık'ı iyi tanıyorum. Toplumumuzu iyi tanıyorum. Nelere ihtiyacımız olduğunu ve nelere ihtiyacımız olmadığını biliyorum.

Osmancık'ın yönetimine farklılık kazandırmak için yola çıktım. İstişarenin önemli olduğunu biliyorum. Cevheri ortak akıl olan, yeni bir yönetim hedefiyle yola çıkıyorum. Bunun en önce bereket, sonrasında ise gelişme ve ilerleme getireceğine inanıyorum. Bir şehrin rutin işleri ve olması gereken işleri bitmez. Bu işler belediyelerin asli işleri arasındadır. Bunlar asla aksatılamaz ve geriletilemez. Bunları yapmak için aday adayı olmuyorum, bunları yapmak zaten boynumuzun borcu olacaktır ve bunlar Allah katında hesap sorulacak işlerdir.

Bunların yanında sosyal belediyeciliği de ön plana çıkarmak amacı ile aday adayı oluyorum. Yapacağımız her işi halkımızın ve uzmanların görüşlerini alarak yapacağım. Yola çıkarken de şunu prensip olarak kabul ettim; kazanmak için her yolu mubah gören bir zihniyetle asla yola çıkmadım. Ben yeni bir şeyler yapmak istiyorum. İnsanı kazanmadan şehri kazanamayacağımızı biliyorum. Bir yola girdik Allah’tan hayır diliyorum, hayır olmayan bir işte bizim olmamız mümkün değildir. Tüm dostlarımın ve hemşerilerimin desteklerini bekliyorum.

1.5 yıl AK Parti İlçe Başkanlığı yaptım. Bu süre içerisinde gece gündüz demeden Osmancık için çalıştım. Başkanlığım döneminde gerçekleşen 15 Temmuz darbe girişimini bütün siyasi parti temsilcileri, SKT temsilcileri ve siz değerli halkımızla beraber başarıyla atlattığımıza inanıyorum. Yine başkanlığım döneminde gerçekleştirilen 16 Nisan 2017 halk oylamasında %70 gibi bir oy oranıyla Osmancık’ta tarihi bir sonuç elde ettik. İçinizden bir kardeşiniz olarak ilçemizin bütün sıkıntılarına vakıfım.

Halkın içinde olan yerli bir belediye için, toplumsal refahı artıran, problem olan değil problem çözen belediye için, çalışan, üreten ve pazarlayan bir belediye için, esnafına, vatandaşına destek olan bir belediye için, yapılan işlerin başında ve takipçisi olan bir belediye için, gönül kıran değil gönül alan belediye için adayım.

Belediye Başkanlığı bana nasip olursa şeffaf, dürüst, ilkeli ve katılımcı bir başkan olarak görevimi en iyi şekilde yapacağıma söz veriyorum. Yolumu yol bilip desteklerini esirgemeyen siz değerli dava arkadaşlarıma ve halkımıza teşekkür eder saygılar sunarım.

Aday adayı olan tüm arkadaşlarımıza çıktıkları bu yolda başarılar diliyorum. Birlik, beraberlik ve kardeşliğin hakim olmasını temenni ediyorum.”

CAFER KARLI KİMDİR?

20 Nisan 1960’da Dodurga İlçesine bağlı Dikenli Köyü’nde doğdu.

İlkokulu Dikenli Köyü’nde bitiren Karlı, ortaokulunu Oğuzlar İlçesinde, lise eğitimini ise Çorum İmam Hatip Lisesinde tamamladı. Üniversite eğitimini 19 Mayıs üniversitesi İlahiyat Fakültesinde 1985 yılında bitirdi. Aynı yıl Mersin Çamlıyayla Kasım Ekenler Lisesi’ne Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak atanan Karlı ilk memurluk hayatına başlamış oldu.

1989 yılında askerlik görevi kısa dönem olarak Amasya ve Erzincan’da tamamladı.

2011 yılında Osmancık İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri öğretmenliğinden emekli oldu.

1985-1988 yılları arası Mersin Çamlıyayla Kasım Ekenler Lisesi ve 1988-2011 yılları arası Osmancık İmam hatip Lisesi’nde öğretmelik yapan Cafer Karlı, 1997 yılında kendi kurduğu Bereket Ticaret unvanıyla ticarete atılarak odun, kömür ve nakliye işiyle halen uğraşmakta.

1975-1980 yılları arasında ise Türk Milli Talebe Birliği (MTTB) faaliyetlerinde yer aldı.

1988 yılında Milli Gençlik Vakfı’nı arkadaşları ile birlikte kuruluşunda yer alarak 28 Şubat 1997 yılına kadar vakfın başkan yardımcılığını yaptı.

Vakıf çalışmaları içerisinde Osmancık’ı konferans ve tiyatro kültürü ile tanıştırarak her yıl konferanslar ve tiyatro oyunlarının sahnelenmesini organize ederek sosyal faaliyetlere imza atarak devam etti. Bu süre zarfında öğrenci yurdu ve öğrenci evlerinin açılmasında Osmancık’ta aktif görevler aldı.

Milli Gençlik Vakfı (MGV)’da öğrencilere yönelik üniversite hazırlık kursu açtı.

Milli Gençlik Vakfı (MGV)’da Osmancık’ta ilk olarak ailesinden ayrı evlerde kalan öğrencilere, halka yönelik iftar ve sahur programları düzenlenmesinde de aktif rol aldı.

1992 yılında bir hafta süre ile Ankara’da Öğretmenler Vakfı Çalıştayı’na katılarak Memur-Sen’in kuruluşunda alt yapı çalışmalarında bulundu.

2001 yılında Osmancık Eğitim Bir-Sen Sendikası kurucuları arasında yer alarak denetleme kurulunda görev aldı.

2006 yılında Ankara’da düzenlenen ÖNDER İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Çalıştayı’na katıldı.

2009 yılında Osmancıkgücü Spor Kulübünde yönetim kurulu üyeliğinde bulundu. Halen de denetim kurulu üyesi olarak Osmancıkgücü Spor Kulübünde görevi devam etmektedir.

2014 yerel seçimlerinde AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı oldu.

Bir önceki dönemde Osmancık AK Parti İlçe Başkanlığı yapan Cafer Karlı, 07 Nisan 2016-23 Temmuz 2017 tarihleri arasında görev aldı