Milletvekili Karaduman, Osmancık'ın çeltik üretiminde Türkiye'de marka olduğunu ve çeltik üreticilerine destek verilmesi gerektiğini belirterek, "Eğer milli bir üretim istiyorsak Osmancık ilçemizdeki üreticimize destek vermek zorundayız sorunlarını gidermek için mücadele etmemiz gerekmektedir" dedi.

Saadet Partisi (SP) Çorum İl Başkanı Faruk Cıdık ve partililerin katılımı ile 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebeti Saadet Partisi Osmancık İlçe Başkanlığının daveti üzerine Osmancık'a gelen Abdulkadir Karaduman, Osmancık Şehitler ve Gaziler Derneği Başkanı Mustafa Sarı ve heyetini ziyaret etti.

Karaduman, ziyarette yaptığı konuşmada "Ülkemizin bağımsızlığını sağlayan mücadele eden bütün istiklal kahramanlarımızı, şehitlerimizi bir kez daha rahmetle minnetle şükran yad ediyoruz. Şehit aileleri ve Gazilerimiz bizim emanetimizdir sorunlarının takipçisi olacağız. Tüm şehitlerimize bir kez daha rahmet diliyoruz. Kıymetli dernek Başkanımız Mustafa Sarı beye bizlere göstermiş ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Karaduman, beraberindeki heyetle birlikte dernek ziyareti sonrası Osmancık'ta esnafı ziyaretinde bulundu.

Milletvekili Karaduman, "Vatandaşlarımızın dertlerini bizzat kendilerinden dinliyoruz. Yaşanabilir Türkiye için kapı kapı dolaşmaya devam edeceğiz halkımızın dertlerine bir çare olmak için sizleri ziyarete geldik bizden istekleriniz, taleplerinizi almak onu hayata geçirmek için gerek mecliste ve gerekse Saadet Partisi Genel Merkezimizde çareler arayacağız bundan emin olabilirsiniz" şeklinde konuştu.

SP Konya Milletvekili Karaduman daha sonra Osmancık Belediyesi Kültür Merkezinde Osmancık yerel basınına güncel ve yerel konular hakkında açıklamalarda bulundu:

Karaduman, "Kıymetli basın mensubu kardeşlerim değerli Osmancıklı vatandaşlarım hepinizi muhabbetle selamlıyor saygılar sunuyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladığımız şu günlerde bu toprakları bizlere vatan kılan şehitlerimize Allah'tan rahmet gazilerimize hayırlı ömür temenni ediyorum. Yine kıymetli arkadaşlar ülkemiz son günlerde felaketlerle karşı karşıya gelmiştir. bir yanda sel felaketleri diğer yanda yangılarla mücadele etmektedir bu yangınlar hepimizin yüreğini yakmıştır. Bu yangılar bizi tüm ulus olarak bir kez daha birbirimize daha sıkı kenetlemeyi ve birbirimize daha yakın olmamızı sağlamıştır. Allah bizleri böylesine büyük afetlerden korusun yangında hayatını kaybeden başta halkımıza ve itfaiye erlerine rahmet diliyoruz. Bu felaketlerin bir daha yaşanmaması adına gerekli önlemlerin almasını temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı. Milletvekili Karaduman, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Gerek deprem olsun gerek sel felaketi olsun ve gerekse yangınlar olsun öncesinde ve sonrasında maalesef gerekli alt yapı çalımlamaları yapılmadığı üzülerek öğreniyoruz. Biz Saadet Partisi olarak meclisimizde defalarca önerge verdik defalarca soru önergeleri verdik gerekeli risk durumlarını meclisimize sunduk ama maalesef ne şu tedbirleri aldık şu çalışmaları yaptık ve şu komisyonda konuştuk diye yanıt alabildik. Ülkemiz bu sorunları yaşarken maalesef suni gündemlerle sorunların üzerine gitmesi gerekirken popülist bir yaklaşımla gündem değiştirmeyi seçmiştir. Bu iktidarın sorunları çözmeye mecali kalmamıştır.

Son dönemde pandemi ile birlikte tüm sorunlar ayyuka çıkmış ve kiriz tabiri caizse buhrana dönmüştür. Ekonomiyi pandemiye bağlamak bu sorunları görmemek anlamına gelir çünkü ülkemiz 19 yıldır açık bir şekilde söylüyorum ki her alanda pandemi dönemini yaşıyor 20 yıl ülke ekonomide pandemiyi yaşıyor eğitim pandemiyi yaşıyor kısaca iç ve dış politikada pandemiyi yaşıyor bu sürdürülemez politikalarla halkımızın sorunları artmıştır

2006 yılında bir tarım yasası çıkartıldı bu yasa ile birlikte milli gelirin en az yüzde biri tarıma ayrılacak ve tarım desteklenecek diye yasa çıkarıldı ve 2006 bu yana hiç bir yıl milli gelirin yüzde 1i kadar para tarıma aktarılmadı ancak faize ayrılan para tarıma ayrılan paranın 3 katı kadar rantiyecilere verildi. dolayısı ile faiz bu ülkenin tarımı da hayvancılığı da bitirme noktasına getirmiştir.

Osmancık ilçemiz çeltik üretiminde pirinç üretiminde adeta ülkemizde bir marka olmuştur ülkemizde birçok ilinde Osmancık pirincimiz kullanılmaktadır. Ülke olarak Osmancık çeltik üreticisinin yanında olmak zorundayız eğer milli bir üretim istiyorsak Osmancık ilçemizdeki üreticimize destek vermek zorundayız sorunlarını gidermek için mücadele etmemiz gerekmektedir.

Saadet Partisi olarak gerek il teşkilatımız gerek ilçe teşkilatımız ve gerekse çeltik üreticilerimizle yapmış olduğumuz istişareler neticesinde öncelikle tarım üretiminde öncelikli olan gübre, tohum, zirai ilaç, elektrik ve su konusunda ortaya koymuş olduğumuz önerileri sizlerle paylaşmak istiyorum. Mali giderler konusunda yaşanan sıkıntıları gidermek için çiftçimize üretim istihdamı konusunda çiftçimizin sorunları gözden geçirilmelidir. Toprak mahsulleri ofisi çeltik üretiminde taban fiyatı belirlerken mutlaka girdi faaliyetleri hesaba katılmalıdır üretim maliyeti mutlaka hesaba katılmalıdır. Üreticinin elektrik ilaç ve gübre giderleri hasat sonuna bırakılmalıdır. Eğer çiftçimizi ayağa kaldırmak üretimi artırmak işitiyorsak kullanılan kredilerin faizlerini ortandan kaldırmak zorundayız ve hatta iflasa sürüklenen çiftçimize destek olmak zorundayız bu duygu ve düşünceler ile başta çeltik üreticilerimize yeni sezonda hayırlı mahsuller diliyor hepinizi saygı ve sevgiyle muhabbetle bir kez daha kucaklıyor katılımcılara teşekkür ediyorum."