AK Parti’nin 7. Olağan Kongreleri devam ediyor. AK Parti Mecitözü İlçe Başkanlığı’nın 7. Olağan Kongresi, Pazar günü gerçekleştirildi. Kongrede mevcut başkan Alişan Yaşar, tekrar seçildi.

Kongreye katılan AK Parti Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Av. Oğuzhan Kaya, ilçeye yapılan yatırımlar hakkında bilgiler verdi.

“AK PARTİ TEŞKİLATININ SAYESİNDE”

TOKİ yatırımının detaylarından bahseden Milletvekili Kaya, “TOKİ, Türkiye’nin hiçbir yerinde parayla yer alıp bina yapmaz. Parayla yeri bizim teşkilatımız aldı. Sonra böyle olmaz dedik. Konuştuk ve bizim aldığımız arsayı TOKİ’ye devrettik. Bugün Mecitözü’nde TOKİ yapılıyorsa AK Parti teşkilatının sayesindedir” diye konuştu.

“DOĞALGAZI MECİTÖZÜ’NE AK PARTİ GETİRMİŞTİR”

Doğal gazı da Mecitözü’ne AK Parti’nin getirdiğini vurgulayan Kaya, ayrım yapmadıklarını söyledi. Kaya, “Mecitözü’ne geçtiğimiz yıl doğalgaz geldi. Bu doğalgazı Mecitözü’ne AK Parti getirmiştir. Bu doğalgazı getirirken burada bir CHP’li belediye var, biz belediyeyi alamadık diye ayrım yapmadan ilçe başkanımızın, teşkilatımızın, halkımızın enerjisini gördük ve hükümetimiz getirdi” ifadelerini kullandı.

132 MİLYONLUK DEV YATIRIM

Kaya, Mecitözü-Amasya yolu için toplamda 132 milyon liralık yatırım yaptıklarını dile getirerek, şunları söyledi:

Çorum Merkez’den Mecitözü’ne buradan da Amasya’ya giden yolu yapmaya devam ediyoruz. 2019’da 62 milyon para harcadık. Bu yıl da yaklaşık 70 milyon para harcayacağız. Birebir takip ediyoruz. İnşallah hızlı bir şekilde bu yolu da tamamlayacağız.”

FİGANİ VE KOZÖREN İÇİN ÖDENEK MÜJDESİ

Müteahhit firma kaynaklı oluşan sorunlar nedeniyle yapımı duran Figani ve Kozören göletleri için müjde veren Kaya, 7,5 milyon liralık ödenek ayrıldığını söyledi. İşlerin bu yıl içinde ihale edileceğini kaydeden Kaya, “Sulama çok önemli. Mecitözü’nde de sulamada belirli bir aşamaya geldik. Bayındır barajımız tamamlanmak üzere. O tamamlandığında birçok arazimiz sulanacak. Mecitözü şunu kanıtlamış durumda. Su olduğu zaman tarımda neler üretebileceğini, hayvancılıkta neler yapabileceğini göstermiştir. Figani ve Kozören barajları için DSİ ile görüştük. 7,5 milyon liralık ödenek ayrıldı. Bu yıl içerisinde ihale ettireceğiz ve çalışmaları da gelecek yıl başlatacağız. Bu da Mecitözü'müze hayırlı, uğurlu olsun inşallah” diye konuştu.