Kapaklıkaya, ilçe yönetim kurulu ile yapmış olduğu toplantıda esnaf olmanın ve esnafın sorunları hakkında bilgi verdi.

Kapaklıkaya, "Osmancık'ta ve iş yapmış olduğumuz yerlerde yaşamış olduğumuz ve gördüğüm kadarıyla sorunların ve çözüm önerilerinin tamamına yer vermek mümkün değil. Küçük esnaf olarak en önemli başlıca sorunlarımıza değinirsek, genel ekonomik durum ve işlerimizin durgunluğudur" dedi.

Gelecek Partisi Osmancık Parti İçi Eğitim Başkanı Mücahit Abdullah Kapaklıkaya, "Ülkemizde toplumun çoğunluğunun gelirleri sınırlıdır. Ülke genelinde çoğalan AVM lerin şehir içinde olması ve küçük esnafın siftahsız kapatmış olduğu dükkanını, ay sonunda Bag-kur, Kira elektrik, Doğalgaz faturalarını nasıl ödeyeceğini düşünmeden ayakta durabilen bir esnaf hayalindeyken Şubat gibi ülke genelinde çoğalan ve çok kesimi etkisi altına alan COVİT-19 ilçemizde ki esnafımızı da zor durumda bırakmıştır. Pandemi sürecinde yaşadığımız sorunlar her gecen gün artmaktadır. Yaşamak için ayakta durmaya, Ayakta durmak içinde üretim ve kazanca ihtiyacımızın olduğu bir gerçek ve temel sorunumuzdur. Bu temel sorunlarımızın en aza indirilebilmesi içinde kiracı esnafların bu süreçten daha fazla etkilenmesi nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarından bu esnafların giderlerinde uzun vadeli destek olunarak mücadelelerinin devamı sağlanmalıdır" şeklinde açıklama yaptı.

Yeni normalleş döneminde de hala esnafın büyük bir sıkıntı içinde olduğuna dikkat çeken Kapaklıkaya, bu esnafın büyük bir bölümünün iş yerlerinin kira olduğunu ve bu kiraların ödenemediğini kaydetti.

Kapaklıkaya, “Ertelenen kredilerin ödeme zamanı geldi ama ortada bir ticaret olmadığı için bunu çıkaracak para yok. Bağ-Kur, SSK gibi sosyal güvenlik ve vergiyle ilgili ertelemelerimizde de önümüzdeki ay taksitler başlıyor. Bir normali ödeyeceğiz, bir erteleneni ödeyeceğiz. Ödemeler geldi ama iş yok, iş yerleri kapalı” açıklanan yeni ekonomik paketin esnaflarımıza faydalı ve ayakta durabilmeleri için imkan sağlayıcı olmalıdır. İlçemizin Karadeniz iklim ve özelliklerine sahip olması tarihi ve de doğa güzellikleri yanında yöresel ürünleri ile tanıtımının yapılarak ilçe esnafına destek olunması kanaatindeyim. Pandemi sürecinde ilçe kurum ve kuruluşlarının uyarı ve titiz davranışlarından dolayı da yönetimimiz adına Mülki idare amirlerinin önerilerinden dolayı teşekkürü bir borç biliriz" diye açıklama yaptı.