AK Parti Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ, köylerin temel sorunu olan yol ve kanalizasyon problemini tamamen çözdükleri belirterek, artık köylerde konforu artırmaya yönelik taleplere cevap vermeye başladıklarını söyledi.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, Kasım dönemi İl Genel Meclisi toplantıları öncesinde, AK Partili meclis üyeleriyle grup toplantısında bir araya geldi.

AK Parti iktidarının kırsal alanda yaptığı çalışmaları değerlendiren Karadağ, yapılan çalışmalar sonunda şehir merkezlerinin ve köylerin ivme kazandığını söyledi.

Karadağ, “Temel sorunlar çözüldü, artık konfora dayalı ihtiyaçlar gündemimizi oluşturmaktadır” dedi.

Karadağ, konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“Kasım ayında meclisimiz yine yoğun bir gündemle toplanacaktır ve bu meclisin büyük çoğunluğunu biliyorsunuz AK Parti grubu oluşturmaktadır ve AK Parti grubu olarak da gerçekten her geçen gün hizmetlerine yeni hizmetler, köylümüzü, vatandaşımızı memnun eden hizmetleri peş peşe eklemektedir.

‘ARTIK KONFORA DAYALI TALEPLER VAR’

AK Parti iktidarıyla birlikte gerçekten hem şehir merkezlerimiz hem köylerimiz çok büyük bir ivme kazanmıştır. Bugün baktığımızda artık konfora dayalı ihtiyaçlar gündemimizi oluşturmaktadır. Çünkü AK Parti iktidarında artık temel ihtiyaçlar noktasında bir ihtiyaç kalmadı, hepsini hallettik şükürler olsun. Önceden iktidara geldiğimizde kanalizasyon ve yollarımız başlı başına bir dertti. Şükürler olsun ki bugün asfaltla ilgili problemimizi çözmüş bulunmaktayız. Bunun mimarı başta meclisimizdir. Sonra hükümetimizin başa getirmiş olduğu bürokratlardır. O kaynağı en iyi şekilde değerlendirecek, karar alacak beyinler olmadan uygulamada hiçbir şey yapılamaz. Dolayısıyla Allah'a şükürler olsun ki AK Parti iktidarıyla birlikte kaynak var, o kaynağı en iyi şekilde milletimizin hizmetine sunacak beyinler var. Artık ana arterlerden sonra mezra diyebileceğimiz birimlerimizin yollarını yapmaya başlayacağız. Bunlardan da bir kısmı zaten yapıldı. Ayrıca köylümüzün işlerini kolaylaştıracak, zamandan tasarruf sağlayacak ara yolların açılması konusunda talepler var, bunları değerlendirmeye alacağız. Onun haricinde yine aynı şekilde kanalizasyon, kilit taşı bunlarla ilgili de büyük oranda problemlerimizi çözdük. Özellikle kanalizasyonda probleminiz kalmadı. Köylerimiz önceden çöp yığınıydı. Şehirlerimizi dizayn ettik şimdi artık köylerden çöp topluyoruz. 15 yıl sonra geldiğimiz nokta bu.

‘HALKA HİZMETİ HAKK'A HİZMET BİLDİK’

Biz gerçekten halka hizmeti Hakk'a hizmet bildik. Yereldeki hizmetlerimiz Allah'ın izniyle çok güzel bir noktaya geldi. Bundan son derece mutluluk duymaktayız. Genel hizmetlere baktığımızda yine aynı şekilde. Birçok yerde şehirlerimizde de hizmetlerimiz düne göre çok iyi bir noktaya geldi. Allah'a şükürler olsun ki milletimiz de bizden memnun. Ama şunu biliyoruz ki hizmetler bitmiyor, ihtiyaçlar bitmiyor, talepler bitmiyor, her zaman yenileri ekleniyor. Bu yenilerini de en güzel şekilde yerine getirmenin gayreti içerisinde olacağız.”

‘2018 TURİZM YILI OLACAK’

2018 yılının turizm yılı ilan edildiğini açıklayan AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, Çorum’un turizmden hak ettiği payı alabilmesi için çalışma yürütüleceğini ifade etti. Bu ayki İl Genel Meclisi gündemin de turizmle ilgili konuların yer aldığını belirten Karadağ, bütün kurumların turizmle ilgili üzerine düşeni yapması gerektiğini vurguladı.

Karadağ, “Çorum olarak turizmden istediğimiz verimi alamıyoruz. Turizmden istediğimiz geliri de alamıyoruz. Dolayısıyla meclisimizin gündemine turizm ile ilgili maddelerine ciddi şekilde almış olmasından da memnuniyet duymaktayız. Turizmde Hitit Uygarlığı ve doğa turizmi olarak çok güzel yerlerimiz var. Doğa turizmi olarak İskilip'te, Bayat’ta, Kargı'da Laçin’de tarihsel turizm olarak Alacahöyük’te, Hattuşa’da, Boğazkale’de, Ortaköy'de paha biçilmez yerler var. Gelecek yılı nasıl değerlendirebiliriz, turizmi nasıl canlandırabiliriz. Bu konuda bütün kurumlar üzerine düşeni yapmalıdır” şeklinde konuştu.