AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Çorum ile birlikte Osmancık ilçesinin sorun ve problemlerini çözmek içinde gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Osmancık ilçesini yakından ilgilendiren Kırkdilim ve Laçin-Osmancık Yolunda sürdürülen çalışmalar hakkında bilgiler veren Milletvekili Ceylan, Kırkdilim geçidinin toplamda 4 bin 184 metreyi bulan 3 ayrı tünelle aşılacağını bildirdi.

Hedeflerinin Kırkdilim’deki ulaşımı sorunsuz bir hale getirmek olduğunu vurgulayan Ceylan, Kırkdilim'in sorunsuz bir yol haline getirilmesiyle birlikte Çorum'un Kuzey-Güney hattının daha da gelişerek Çorum'a katma değer kazandıracağını kaydetti.

Kırkdilim'de 8,6 kilometrelik bölümde yapılacak çalışmaların proje aşamasında olduğunu ve ihale sürecinin çok yakın bir zamanda gerçekleştirileceğini anlatan AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, "Kırkdilim sorunu ortadan kalkacak. Genişliği 25 metre olan yolda 1409 metre, 1197 metre ve 1578 metreden oluşan toplamda 4 bin 184 metrelik üç ayrı tünel yapılacak. Proje çalışmaları tamamlandı ve yapım ihalesi için keşif çalışmaları devam ediyor. Yapım çalışması tamamlandıktan sonra Çorum'un Kırkdilim gibi bir problemi kalmayacak” dedi.