Osmancık İYİ Parti’nin ilk Belediye Başkan Aday Adayı Özkan Uysaler oldu.

Uysaler'in aday adaylığını açıklaması nedeniyle parti binasında geniş katılımlı bir toplantı düzenlendi.

Osmancık İYİ İlçe Başkanı Mustafa Boyacı, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda adaylığını kamuoyuna duyuran Özkan Uysaler, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak mahalli idareler seçiminin demokratik olgunlukla geçmesini, hiçbir siyasi tehdidin olmadığı, tüm seçmenlerin özgür iradeleriyle karar verdiği bir seçim kampanyası yaşamak istediklerini belirtti.

"OSMANCIK'I HEP BERABER YÖNETECEĞİZ"

Adaylık tanıtımında açılış konuşmasını yapan İYİ Parti İlçe Başkanı Mustafa Boyacı, “Osmancık İYİ olacak Türkiye İYİ olacak” ifadelerine yer verdi.

Boyacı, konuşmasında şunları söyledi:

“Saygıdeğer üyelerimiz, misafirlerimiz, İYİ Parti 31 Mart 2019 yerel seçimler aday adayı açıklamalarına hoş geldiniz.

Bu akşam ilk aday adayımız Özkan Uysaler açıklamasını yapacak. Adayımız, genç, dinamik, çalışkan, işinde başarılı, uyumlu genç bir arkadaşımızdır.

Özkan beyin bu günlere gelmesinde emekleri olan babası Hüseyin beye, annesi Hacer hanıma, eşi Zeliha hanıma teşekkürlerimi sunuyorum.

Ülkemizde ötekileştirme, insanları ayrıştırma, ikilik oluşturmaya çalışıyorlar. Millettin parası, hakları gaslediliyor.

Biz Özkan Uysaler beyle adil, eşitliklere ve riyakata saygı duyan, ilçemizde hoşgörü ortamı oluşturacak bir yönetim anlayışında olacağız. Osmancık için el ele olacağız. Osmancık'ı hep beraber yöneteceğiz. İlçeyi kim yönetecek değil, nasıl yönetecek anlayışındayız. İsimlerden çok, ilkelerden yanayız. Osmancık’ta adalet, eşitlik, sevgi ortamı, hoşgörü sahibi insanları bir araya getireceğiz. Osmancık İYİ olacak, Türkiye İYİ olacak.”

"GELİŞMİŞ BİR OSMANCIK, DÜRÜST VE ADİL BİR BELEDİYECİLİK İÇİN ADAYIM"

Katılımın oldukça yoğun olduğu İYİ Parti aday tanıtım toplantısında sözü daha sonra Belediye Başkan Aday Adayı Özkan Uysaler aldı.

Özkan Uysaler, özgeçmişi hakkında bilgi paylaşımında bulunduktan sonra nasıl bir belediyecilik anlayışı sergileyeceğini anlattı.

Osmancık için birçok önemli projesinin olduğunu, belediye başkanı adayı gösterilmesi ve göreve getirilmesi halinde projeleri bir bir hayata geçireceklerini, belediyeyi birlik-beraberlik ortamında yöneteceklerini vurgulayan Uysaler, seçimlerin huzurlu ve demokratik bir ortamda gerçekleşmesi dileğinde bulundu.

Uysaler, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Sayın İlçe Başkanım, yönetim kurulu üyelerimiz, partililerimiz, saygıdeğer basınımızın değerli temsilcileri ve sevgili konuklar. Hepinizi en içten duygularımla selamlar, sevgilerimi sunarım. Hepiniz hoş geldiniz.

Bugün katılımınızla onurlandırdığınız bu salonda hem şahsım, hem de sevgili Osmancıklılar için almış olduğum önemli bir kararı paylaşmak için bulunuyoruz. Osmancık'ımızın gelişip kalkınması, dürüst, şeffaf adil bir belediyecilik için belediye başkanlığına İYİ Parti'mizden ben de aday adayıyım.

Her şeyden önce 2019 yerel seçimlerinin Osmancık'ımıza ve tüm ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca ilçemizin kuruluşundan bu yana ilçemize gerçekten hizmet etmiş olan tüm yöneticilerimize de teşekkürlerimi sunuyor, amacı gerçekten ilçemize hizmet etmek olan diğer tüm aday adaylarına da bu yolda başarılar diliyorum. Hepimizin ortak gayesinin ilçemiz olmasını umarak da centilmence bir seçim süreci geçirmeyi temenni ediyorum.

Öncelikle kendimden bahsetmek istiyorum: 1979 yılı Osmancık doğumluyum. İlk, orta ve lise öğrenimimi Osmancık'ta tamamladım. 1997 yılında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veterinerlik Fakültesini kazandım ve 2002 yılında eğitimimi tamamlayarak aynı yıl Osmancık'ta özel veteriner hekim olarak çalışmaya başladım. Veteriner hekimliğin yanı sıra kısa bir süre inşaat sektörüyle uğraştım. Şu anda da hem veteriner hekimlik, hem de damızlık ve süt üretim işletmeciliği yapmaktayım. Evliyim ve 3 çocuk babasıyım.

Şimdi birkaç cümleyle bu kararı almamdaki gerekçelere değinmek istiyorum:

Üniversite eğitimi dışındaki tüm hayatını Osmancık'ta geçiren, veteriner hekim olarak bir esnaf, babası çiftçi ve esnaf, eşi öğretmen biri olarak ilçemizin tüm sorunlarının, tüm gereksinimlerinin farkındayım. Bunların çözümü ve temini için gerekli altyapıya sahip olduğumu düşünüyor ve Osmancık için çok şey yapabileceğime inanıyorum. Bu sebeple tüm parti teşkilatımızın, dostlarımızın, kıymetli büyüklerimizin ve ailemin de desteğiyle bu hizmet yarışında olduğumu bildirmek isterim.

Demokratik olgunlukla, hiçbir siyasi tehdidin olmadığı, tüm seçmenlerin özgür iradeleriyle karar verdiği bir seçim olacağına inanarak katılımlarınız için teşekkür ediyorum."