Buruk, "Yoksulluk sınırının 11 Bin 863 Liraya yükseldiği bu pandemi süreciyle açlık sınırı 58 Lira Yoksulluk sınırı 183l Lira artarken son bir yılda Açlık sınırı 486 Lira, Yoksulluk sınırı ise Bin 565Lira artmıştır" dedi.

Gelecek Partisi olarak İnsan Hakları Günü'nde hukuk devleti ve sosyal devlet ilkelerini eksiksiz olarak inşa edeceklerini; böylece hiçbir ayrım gözetmeksizin herkese anayasal hürriyetlerinin güvence altına alındığı, insan onuruna layık bir hayat standardı sunacaklarını vaat ettiklerinin altını çizen Ahmet Buruk, konuya ilişkin açıklamasında şunları ifade etti:

"Dünyada tüm ülkelerde hızlı bir şekilde yayılan Korona virüs, Türkiye’de ilk kez 11 Mart 2020 tarihinde tespit edilmiş; diğer ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de vaka sayısı her geçen gün artarak devam ede gelmiştir. Koronavirüs salgını birçok ülkede insanlar üzerinde sağlık sorunlarına ve can kayıplarına yol açarken bir taraftan da mal veya hizmet üretimini olumsuz etkilemeye devam etmektedir. Dolayısıyla birçok işyeri faaliyetini tamamen ya da kısmen durdurmakta ya da normal çalışma süresini azaltarak faaliyetini sürdürmektedir. Bu durum, hem işçinin gelir kaybına neden olmakta hem de işvereni ekonomik olarak ciddi boyutta etkilemektedir

Çorum’da İntiharlar korkutucu boyutlara ulaştı Pandemi süreci, hemen tüm insanların psikolojisin bozdu. Toplumda bunalım geçirmeyen yok gibi.

Bir de bu sürecin yansıması olarak, ekonomik durumu bozulanlar, aile içi geçimsizliklere sürüklenenler var. Ve sonuçta, Çorum neredeyse her gün bir intihar vakasıyla sarsılır oldu.

Çoğu intihar olayı, “belirsiz bir nedenle”, “bunalıma girdi, canına kıydı” gibi gerekçelerle geçiştiriyor. Aileler, geride kalan yakınlarını incitmemek için medyada böyle ifadeler kullanılsa da, çoğu intiharın ardında, işsizlik, yokluk, yoksulluk veya bunlardan kaynaklanan aile içi kavgaların yattığını bilmeyen yok. Pandemi süreciyle artan intiharlar bazen günde iki üç kişi, Şu son bir kaç günlük intihar olaylarını hatırlayalım:

Bahçelievler Çoraklıkta 59 yaşındaki ( H. Ö ). girdiği bunalım sonucu yaşamına son verdi. Ulukavak Çiftlik Caddesi’nde 58 yaşındaki ( İ Y ). canına kıydı. 44 yaşındaki ( B G )., ayrıldığı eşini görüntülü arayarak canlı yayında intihar etti.

51 yaşındaki ( S . Z ). ise, eski eşi (S .Z).’yi tabancayla öldürüp sonra kendi kafasına sıktı.

19 yaşındaki( M.K ) pompalı tüfekle vurularak öldürülmüştür.

62 yaşındaki emekli öğretmen ( V.K ). evinin bahçesindeki ağaca kendisini asıp hayatını noktaladı.

Ölümle sonuçlanan bu olayların yanı sıra, pek çok kişinin de hap içerek yada bileklerini keserek intihar girişiminde bulunduğu yazılı ve görsel basından duymaktayız.

Deyim yerindeyse, toplum adeta travma geçiriyor. Ve Çorum kamuoyu, intiharları büyük acılarla, korku filmi izler gibi izliyor. Herkesin içinden geçen ise toplumsal olarak mutlaka bir şeyler yapılması gerektiğini düşünüyoruz."